Yeni nesil öğretmenler teknolojiyi kullanmayınca çok üzülüyorum. Benim zamanımda bile herkesin ailesinin ismi ve telefonunun olduğu bir liste sınıf öğretmenimizin elinde bulunurdu. Şimdi de olmaması gibi bir durum yoktur zaten. 15 sene öncesinden bahsediyorum.
Bir tane whatsapp grubu kurulup velilerin listeye dahil edilmesi, getirilebilir yemek listesinin velilere sunulup kimin ne yapacağının belirlenmesi çok zor olmamalı. Siz kendiniz yapıyorsanız ailelerde size yardım ederek yaparsınız.
Herkesin maddi durumu kendi yağınında kavrulacak seviyede zaten. Bu şekilde zorunlu tutuluyor gibi gösterilmesi muhtemelen senin sınıf arkadaşlarından dolayıdır diye düşünüyorum.
Sonuç olarak kardeşim böyle bir zorunluluğun yok. Ama sınıfta ben getirmedim sizin yemeklerinizden de yemiyorum gibi tavır sergileme bence. Ben senin neden yemek istemediğini yada sevmediğini çok iyi anladım onda sorun yok. Ama ufak ufak sevdiğin şeylerden tadımlık yersen kimseyide kırmamış olursun. Sen niye getirmedin diye soran olursa da bu tarz gün yemeklerini çok sevmiyorum o yüzden uğraşmadım dersin. Kim sana ne diyebilir ki? Hiç takılma bile bu konuya