Sınıftakiler Sürekli Benimle Uğraşıyor

Ankara'daysan çağır geleyim madem onlarda mertlik yok, bizde mert olmayan yollardan tabancayı çeker ayarı veririz merak etme.

Anladığım kadarıyla Maraş'da yaşıyor 46 yazıyor profilinde çünkü.
Okul değiştirebilirsin faydasını görürsün.

Hocam sizde onlarla oynayın.
Birisi sizinle dalga filan mı geçiyor kavga çıkartmadan sizde onlarla geçin. Kafa bulun. Aynı şeyleri siz yapın.

Birazdan birileri roketle filan geliyoruz diyecek konuşma oraya gidiyor

Gidip kendilerine bana böyle davranmanızdan hoşlanmıyorum devam ederseniz bu mesele ailelerinize kadar gider de devam ederseler normal bir günde yanına git hiç beklemediği anda ensesine sertçe vur gerisi gelir.

Ben çok şanslıydım ortaokulda zorbalık görüyordum sık sık 4-5 kişi tarafından, haliye dayı mesleği sayesinde kanıtlar doğrulanarak okuldan sürdürmüştük, aynı ilçede başka bir okula kayıt yapma hakları ellerinden alındı. Demem o ki çevrenden bazı önemli tanıdıkları olanları yakın tut.

Sakin kalmayın karşılık verin ki sizle uğraşmaktan korksunlar. Ve arkadaşların dediği gibi 8.sınıflarla arkadaş olmaya çalışın, onlar sizi korur ve sizle uğraşan arkadaşları korkutur. Mesela ben 8.sınıfım bütün okul bizden korkuyor diyebilirim ve bir kavga olduğunda arkam sağlam olduğu için kimse bizimle uğraşamıyor.

Güçsüzü ezen, güçlüyü ezmek lazım ama. Dediğiniz gibi gözlerini korkuturlar ama bir meydan dayağı kadar ders alacaklarını sanmıyorum ben. Bizde çocuktuk bizde geçtik o zamanlardan, tek farkımız biz bulaşmıyorduk güçsüze. Onlara aynılarını yaşatmak lazım ki empati kurabilisinler. Siz haklısınız bu arada kavga çözüm değil. Sadece ben ders alacaklarını sanmıyorum, küçük çocuktur korkar, büyüyünce o korkusu devam eder mi? Orası belli değil işte. Empati kurmayı öğrenmeleri lazım önce. Bak mesela bu konuyu açan arkadaşın yarın okulu var, şimdi o çocuklar tekrar uğraşacak bu arkadaşla. Ne yaparsa yapsın uğraşacaklar. Eğleniyorlar çünkü, zevk alıyorlar uğraşmaktan. Müdürde bir şey yapmıyormuş, şimdi bu arkadaş gidip bir tanesinin burnuna yumruk atıp kırsa bir daha bu çocukla uğraşmayı bırak yanına bile yaklaşamazlar korkudan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…