Gerçekten lisede anlatabileceğim bir tane düzgün iyi anı yok fakat anlatabileceğim bir sürü kötü anı var senin adına üzüldüm. Umarım üniversitede güzel insanlarla tanışabilirsin tabi üniversite okursan.Kavga çıkınca bişey değişmeyecek, yine yenecekler veya gülünç duruma düşeceğim.
Ne güzel lise anılarım var demek istiyordum arkadaşlar olur kızlar olur demek istiyordum lisede bir şey olmadı ya buna üzülüyorum, gençliğimi yaşayamamışım ve kalıcı arkadaş edinememişim.
Üniversiteye gitmeyeceğim, yani açıktan okurum belki askerliği geciktirmek için, lise bitince direkt meslek öğreneceğim. Bu yüzden sanayide pek arkadaş edinmek zor hepsi 30 yaş üstü olduğu için bende liseyi en azından arkadaşlı bitirirsem ayda bir buluşuruz kopmayız diye düşünüyordum da hiç umut kalmadı, 9da edinemediğim arkadaşlığı 12de edinemem.Gerçekten lisede anlatabileceğim bir tane düzgün iyi anı yok fakat anlatabileceğim bir sürü kötü anı var senin adına üzüldüm. Umarım üniversitede güzel insanlarla tanışabilirsin tabi üniversite okursan.
Önceki yazdıklarımı okudun mu bilmiyorum ama bal gibi de edinebilirsin. Bu iş şans meselesi, illaki karşına düzgün insanlar da çıkar. Üniversiteye gidersin orada edinirsin, dershaneye gidersin orada edinirsin. Bimde kasiyer olursun yine edinirsin. Sadece depresif düşünmeyi bırakman lazım ve de akışını bırakman. Çok sağlam dostluklar kuracağından eminim.Üniversiteye gitmeyeceğim, yani açıktan okurum belki askerliği geciktirmek için, lise bitince direkt meslek öğreneceğim. Bu yüzden sanayide pek arkadaş edinmek zor hepsi 30 yaş üstü olduğu için bende liseyi en azından arkadaşlı bitirirsem ayda bir buluşuruz kopmayız diye düşünüyordum da hiç umut kalmadı, 9da edinemediğim arkadaşlığı 12de edinemem.
Mecbur sıra değişikliği olunca öne geçeceğim. Teşekkürler yazın için.Bu tür zorbalardan her yerde var maalesef; onlar yüzünden karakterli insanlar işinde gücünde adamlar küçüklüğünde bir sürü travma yaşayıp ileride özgüven problemi yaşıyorlar. Tek diyebileceğim şey direkt onlardan uzaklaşman. En arka sıralardan birinde oturmak yerine en önde oturmaya çalışman (mümkünse) Eğer önde oturursan hem saçma salak seninle uğraşamazlar hem de özgüvenin daha da yerine gelir. İyi bir insan olduğun yazdıklarından belli. Klişe olacak ama hiç birisi hayatında kalıcı değil ve senin zihninde senin istemediğinden fazla barınamazlar. Yıl sonuna kadar onlarla aynı ortamda olmak can sıkıcı ama yine de onlarla uzlaşıp mezun olurken tokalaşarak ayrılmak zorunda değilsin daha önüne bir sürü insan çıkacak. Konuşma problemini de dert etmene hiç gerek yok insanlar yüzde yüz mükemmel doğmaz her insanın iyi olduğu ve kötü olduğu şeyler vardır. Önemli olan neyde iyi olduğunu anlayıp onun üzerine gitmektir. Ayrıca ileride çok yüksek ihtimal o "problemi" -bana göre çok büyük bir dert değil- aşacaksındır. Umarım her şey istediğin gibi olur. İyi geceler.
Görmemiştim şimdi gördüm. Hocam özgüven eksikliği mi yoksa konuşamamanın verdiği karamsarlık mı bilmiyorum ama ben ne arkadaşımın olacağını ne dışarı çıkıp buluşacağım birisinin olacağını ne de -bu konumuzla pek alakalı değil ama arkadaşlık yinede- evleneceğimi düşünmüyorum. Hocam üniversite düşünmüyorum gidersem açıktan okurum, dershaneyi 1 ay önce bıraktım 1 hafta gitmiştim. Anladım sanırım akışına bırakmak lazım ama depresif düşünmeyide bırakmak zor, yani neredeyse 18 yıllık bir hayatta borç isteyeceğim, evinde kalacağım veya yemeğe çağıracağım birisi yok, bunlar kötü şeyler tam asosyallik belirtileri ama inanın içimde eğlenceli bir kişilik var asosyal değilim sadece dayatıldım diyorum kendimeÖnceki yazdıklarımı okudun mu bilmiyorum ama bal gibi de edinebilirsin. Bu iş şans meselesi, illaki karşına düzgün insanlar da çıkar. Üniversiteye gidersin orada edinirsin, dershaneye gidersin orada edinirsin. Bimde kasiyer olursun yine edinirsin. Sadece depresif düşünmeyi bırakman lazım ve de akışını bırakman. Çok sağlam dostluklar kuracağından eminim.
Hocam sizinle aynı hissettiğim bir dönemden geçmiştim hatta dönemlerden,aramızda 1-2 yaş var. Eğlenceli bir kişiliğe sahip olup bir çok konuda bilgi sahibi olmak ve yaşıtlarına göre olgun olmak ama buna rağmen iyi arkadaş çevresine sahip olmamak gerçekten can sıkıcı ama dediğim gibi zaten aslında içinde var sadece uygun ve kaliteli ortamlara denk gelmediğin için veya belki spesifik olarak bir dönemi depresif geçirdiğin için kullanmayı unuttun ama emin ol bu şu an içinde var. Çevreni incele en popüler olarak gördüğün kişiye bak, o çok mu zeki çok mu kültürlü senden çok mu üstün ? Değil. Sadece sosyal becerileri gelişmiş. İnan bana sosyal beceriler geliştirilebilir bir şey. Asosyal olmadığın zaten mesaj sayına bakınca belli oluyor. Sosyalleşmek istiyorsun ki buralarda vakit geçirmişsin. Birisine asosyal diyebilmek için o kişinin insanlardan nefret eden, arkadaşlık, duygusal ilişki kurmaktan uzak durmak isteyen, güven problemi olan ve yalnız kalmayı tercih eden bir kişiliğe sahip olması lazım. Uzun lafın kısası güneşi selamlayın ,ayı karşılayın ve kendinizi sevin. Başka bir şey yapmanıza gerek yok.(Denemek dışında)Mecbur sıra değişikliği olunca öne geçeceğim. Teşekkürler yazın için.
Görmemiştim şimdi gördüm. Hocam özgüven eksikliği mi yoksa konuşamamanın verdiği karamsarlık mı bilmiyorum ama ben ne arkadaşımın olacağını ne dışarı çıkıp buluşacağım birisinin olacağını ne de -bu konumuzla pek alakalı değil ama arkadaşlık yinede- evleneceğimi düşünmüyorum. Hocam üniversite düşünmüyorum gidersem açıktan okurum, dershaneyi 1 ay önce bıraktım 1 hafta gitmiştim. Anladım sanırım akışına bırakmak lazım ama depresif düşünmeyide bırakmak zor, yani neredeyse 18 yıllık bir hayatta borç isteyeceğim, evinde kalacağım veya yemeğe çağıracağım birisi yok, bunlar kötü şeyler tam asosyallik belirtileri ama inanın içimde eğlenceli bir kişilik var asosyal değilim sadece dayatıldım diyorum kendimeNeyse ben akışına bırakayım güneşi selamlayayım belki güzel şeyler olur.
Öncelikle teşekkür ediyorum mesajınız için, dediklerinizi deneyeceğim. İyi geceler.Hocam sizinle aynı hissettiğim bir dönemden geçmiştim hatta dönemlerden,aramızda 1-2 yaş var. Eğlenceli bir kişiliğe sahip olup bir çok konuda bilgi sahibi olmak ve yaşıtlarına göre olgun olmak ama buna rağmen iyi arkadaş çevresine sahip olmamak gerçekten can sıkıcı ama dediğim gibi zaten aslında içinde var sadece uygun ve kaliteli ortamlara denk gelmediğin için veya belki spesifik olarak bir dönemi depresif geçirdiğin için kullanmayı unuttun ama emin ol bu şu an içinde var. Çevreni incele en popüler olarak gördüğün kişiye bak, o çok mu zeki çok mu kültürlü senden çok mu üstün ? Değil. Sadece sosyal becerileri gelişmiş. İnan bana sosyal beceriler geliştirilebilir bir şey. Asosyal olmadığın zaten mesaj sayına bakınca belli oluyor. Sosyalleşmek istiyorsun ki buralarda vakit geçirmişsin. Birisine asosyal diyebilmek için o kişinin insanlardan nefret eden, arkadaşlık, duygusal ilişki kurmaktan uzak durmak isteyen, güven problemi olan ve yalnız kalmayı tercih eden bir kişiliğe sahip olması lazım. Uzun lafın kısası güneşi selamlayın ,ayı karşılayın ve kendinizi sevin. Başka bir şey yapmanıza gerek yok.(Denemek dışında)
İyi geceler...
Rica ederim. Daha sonra başka tavsiye istersen veya dertleşmek istersen etiketle yeter.Öncelikle teşekkür ediyorum mesajınız için, dediklerinizi deneyeceğim. İyi geceler.
Öncelikle teşekkür ediyorum mesajınız için, dediklerinizi deneyeceğim. İyi geceler.
Onların dediklerine kulak asmıyorum tebessüm ediyorum. Şimdilik sorun yok onlar ben konuşunca ince bir sesle dediklerimi tekrarlıyor veya sesli bir şekilde "ıııııı" diyor iğrenç bir ses işte, onun dışında herşey eskisi gibi ama ben bu sürede umursamamayı öğreniyorum benim içinde bir eğitim oluyor bu, bardağın dolu tarafına bakmak lazım.Hocam şimdi napıyorsunuz? Bir değişiklik oldumu?