Sinirimi nasıl tutabilirim?

APK DAYI

Centipat
Makaleler
4
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Arkadaşlar ben çabuk sinirlenen birisiyim ve bazı çocukların yaptıklarından dolayı aşırı sinirleniyorum ve kendimi tutamayıp şu ana kadar kaybettiğim arkadaşlarım var. En sinir olduğum şey küçük kuzenimin bana vurup/bir şey yapıp anne babasının yanına kaçması ve bazı cümlelere aşırı sinir oluyorum. Mesela geçen bir kızla tartıştık ortak grubumuzda bana "ya olm" dedi. Ben de dedim ki bana olm diyemezsin. O da derim dedi. Ben de "Ben sana kızım diyemiyorsam sen de bana olm diyemezsin" dedim o da "sen bana diyemezsin ben derim dedi." Bende sinirlenip gruptan çıktım. Geçen bir baktım özelden "pardon, benim annem nerede ben senin kızın oluyorsam?" Yazmış. Şaka gibi ya resmen sinirden içindem söyle geçti, "Keşke yanında olsam da yüzünün ortasına vurup yüzünü dağıtsam" dedim. Sinirimi nasıl tutabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sinirinizi tutmayı öğrenmeniz gerekiyor. Zor bir süreç sinirlenmemeye çalışın takmayın. Ben de bazen böyle sizin gibi sinirlenebiliyorum fakat gelip geçici şeyler takmaya hiç gerek yok. Umursamamaya çalışın. O kızı da biraz fazla şımartmışlar belli ki samimi olmadığı kişilere öyle hitapta bulunuyor.

Önerim, derin bir nefes alın. Sinirlenmemek için kendinizi tutun.

Hocam sinirlendiğim zaman iş işten geçmiş oluyor 'hulk' gibi oluyorum. (Gerçi o bile sinirini tutuyor ama)

Benim tavsiyeye ihtiyacım var.

Bu tavırlarınız ve ortamınız küçük yaş veya düpedüz ergen, bırakın bu işleri rahatsız olduklarınızı hayatınızdan çıkarın sinirlenmeye falan gerek yok, tavsiye olarak kim ne diyebilir ki sana? Gidin psikoloğa o zaman.

Hocam bildiğiniz herşeyimle dalga geçiyorlar hoca bile geçti (eğlence olarak küçük duruma düşürmek için değil)

Hocam siz bana ergen mi dediniz? En sinir olduğum laf.

Birilerinin sizi sinir etmesi kolay olmamalı. Bunu düşünün bence çünkü hayatta sadece ergenler değil, yaşınız büyüyünce çok daha kalitesiz insanlar karşınıza çıkacaktır. Takmayın boş verin, sinirinizi sadece gerektiği durumlarda işe yaramalı.

Gerektiği durumda derken hocam? Kas gücü ile alakalı mı?

Gerektiği durumda derken hocam? Kas gücü ile alakalı mı?

Biri ileri geri konuşur (ailevi değerler gibi) o durumda kullanırsınız, bağırır çağırırsınz. Veya biri size atarlanır, üstüne el kaldırırsa o durumda kullanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…