Sınırsız bütçe ile TKL klavye önerisi

can123321

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle acil klavye ihtiyacım var ve etrafta hiç istediğim gibi klavye bulamadım.

Bütçem sınırsız 50k bile verebilirim o raddeye geldim. %60 cart curt klavyeler değil istediğim sadece TKL klavye yani numpadleri olmayacak diğer her şey olacak. Printscreen tuşu bile önem arz ediyor. Ayrıca klavyenin mekanik olması şart ve son olarak Türkçe olması lazım. Piyasada İngilizce klavye görmekten bıktım.

Dediğin tarzda bir klavye yok çünkü. İngilizce klavye olsun istemiyorsan Türkçe Keycap alıp kullanabilirsin en basitinden.

Aklıma bir tek Razer Blackwidow V3 TKL geliyor.

Dediğin tarzda bir klavye yok çünkü. İngilizce klavye olsun istemiyorsan Türkçe Keycap alıp kullanabilirsin en basitinden.
Bunun nedeni ne? Ne ara bu kadar popüler oldu bu klavyeler kafayı yiyeceğim. Herkes oyuncu mu oldu abicim normal günlük klavyelerden istiyorum ben, mekanik yazı yazacağım ya. Ayrıca klavyenin cartını curtunu çıkarıp fiyat arttırmakta neymiş anlamıyorum. Yazık ne durumlara geldik. Keycap almak basit fakat takılmıyor. Apex pro için klavyelere keycap önerebilir misin?

Ayrıca şu da var. 75 boyutlu bir klvaye alıp harici numpad alma şansına da sahipsin. Eğer Printscreen vs senin için önemliyse o numpad dediğim klavyeyi yazılımdan makro ataması yaparak işlevini değiştirir. İhtiyacın olan tuşları elinin altında olacak şekilde ayarlayabilirsin.

Evet bunu almıştım fakat ne yazık ki yeşil switchin deli gibi ses çıkardığını alınca anladım. Kırmızı switch veya sessiz bir switch lazım bana. Şuanda kullandığım kırmızı fakat ne yazık ki bozuldu keydragon modelli ve bilin bakalım ne olmuş? Klavye satılmıyor artık Türkiye de.

Klavyenin cartını curtunu çıkarmak değil insanların isteği. Herkes Numpad kullanmıyor veya TKL formatı büyük gelen insanlar da var. Ayrıca pahalı olan bu klavyeler Custom özel harzırlanmış en ufak parçasına kadar kaliteli Apex Pro falan yanında oyuncak kalır bu seviye klavyelere karşı.

İhtiyacına göre dediğim gibi istersen 75 boyut kaliteli bir klavyenin yanına Tuş takımı + Harici numpad alırsın. Numpad'i istediğin tuşları atama yoluyla makro pad yapar kullanırsın. Hem Türkçe klavyen olur hem istediğin tuşlara kavuşursun. Arkadaşın attığı gibi Razer tarzı markalarda ürünler vardır TKL olan ama yani bu tarz butik markalar ile yarışacak ürünleri yok.

Tamam da TKL klavyeler dünyada yok değil ülkemizde yok. Yoksa Razerin V4 tkl si mi dersin apexin yeni çıkan gen3 ümü dersin. Bu da Türk halkının o "zevkine" kaldık demektir. Klavyelerin fiyatları da cabası. Tuşlar eksildikçe fiyatlar artıyor. Apex pro veya logitech in tkl klavyesi hariç piyasada güzel klavye kalmadı. Hayır arkadaşım oyuncak falan kalmaz bu klavyeler muazzam derecede iyiler fakat Türkçe değiller. Neden Türkiye'de satılıyorlar o zaman? Bu çok saçma değil mi? Ben neden alışkanlığımı bozmak zorundayım anlamıyorum. Dediğiniz şey fiyat bakımından umrumda değil ek numpad alır kullanırım vs. ama bu alışkanlığımı bozmak demek ve bu benim için çok kötü. Keşke zamanında 1 tane daha alsaymışım.

Kullanan çok az insan var. Razer V4 TKL ve Apex Gen 3 bırak Türkiye de değil. Dünyada bile adamakıllı satılmıyorlar artık. Az biraz Custom klavye işine giren bir daha gidip Razer gibi markalardan klavye almıyor zaten. Adı üstünde Custom. Kendine göre özelleştirebildiğin demek. ASUS veya Razer Türkiye'de klavyelerini Türkçe ile satıyorlar ne oluyor. Yurt dışına satarken kullandıkları PBT keycapler ABS'ye dönüşüyor sonra 5-6 ayda yazılar silinmeye başlıyor kullanırken.

10 bin TL Apex 3 alıyorsun. Ses bakımından en iyisi mi? Hayır. Performansı en iyi klavye mi dersen oda değil. Yazma hissiyatı mı iyi eee yanına bile yaklaşamaz ve bu dediklerimi yarı fiyatındaki klavyeler kat ve kat daha iyi yapıyorlar. O yüzden yurt dışında incelemeciler bile bu tarz büyük markaların ürünlerini bildiğin incelememeye başladı.

Piyasa çoğunluğun ihtiyacına göre şekil alır. Artık çoğu kişi keycaplerin kaliteli olmasını Türkçe olmasına nazaran tercih ediyor. Adam 2 tane tuşun yerini ezberlerim ama Keycapler 3 ayda silinmesin diyor.

Ben senin yerinde olsam bu 3 ürünü alır yoluma bakardım. Mechmonkey'de ses testi de var ürürün kulaklıkla takarsan klavyenin sesini tam olarak dinleyebilirsin.

Hocam size önerebileceğim en yakın model bu olur. TKL sayılabilir ok tuşları üzerindeki diğer tuşların da çoğunun varolması. Printscreen sadece yok sanırsam. Bunun Hall Effect yani Manyetik Switch olmayan modeli de var. Ama tışlar tamamen PBT ve ışık geçiren Türkçe tuşlar. Ayrıca klavyenin de hemen hemen her yerini modifiye edebiliyorsunuz. Tamamen custom bir klavye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…