Sınırsız bütçeniz var, nasıl bir bilgisayar toplardınız?

Evet onları bende yapardım ancak konu başka birşey

Piyasada en iyi parçalardan PC toplayıp toplayıp satardım ve Kanada'ya giderdim.

Corsair Obsidian 1000D supertower kasa (3 tane 480mm radyatöre izin veriyor) 5k TL
Gigabyte TRX40 Aorus Xtreme 10k TL
Corsair force MP600 NVMe PCIe 4.0 2TB x 4 = 8k TL
Biraz da arşiv için alan lazım olabilir
Samsung 860 Evo 4 TB x 6 = 28k TL (PSU'mda yeterince slot var mı bilmiyorum ama umrumda da değil )
AMD r9 3990X Threadripper 30k TL
Corsair Dominator Platinum 8x16 3600 Mhz 40k TL
Nvidia Quadro RTX 8000 x 2 = 106k TL
Corsair AX1500i güç kaynağı 4k TL
Corsair Hydro Xr7 480mm x 3 = 4k TL
Corsair Hydro XD5 RGB pump/reservoir x 3 4k TL (kasada 3 tane rezervuarı monte edecek yer var mı bilmiyorum ama yoksa da açarız )
2 tane de RTX 8000'e sıvı soğutma takmamızı sağlayan metal plaka, daha ucuzu var mı bilmiyorum ama ben 2000 TL'ye buldum = 4k TL
ASUS Essence STX II ses kartı 2k TL (Hoparlörü çok kullanacağımdan değil de işte para bol)

Rezervuar ve radyatöre fazladan 1200 lira ekledim hem yuvarlamak için hem de boruları falan dahil etmişim gibi sayın. Onlar çokomelli değiller.
Her bir rezervuar radyatör kombosu işlemci ve 2 ekran kartı için özel ayrılmıştır. Sadece kasa 241k TL falan ediyor sanırım. Geçelim diğer ekipmanlara.

Monitör olarak çift monitör istiyorum.
ASUS ROG Swift PG35VQ QHD+ 21:9 ekran 200 mhz 2ms gecikme 27k TL oyun için,
MSI Prestige PS341WU 5K 21:9 ekran 60mhz 8ms gecikme 10k TL yüksek çözünürlükte içerik tüketmek ve yan yatırıp kod yazmak için
Ayrıca bilgisayarım, yatağımın tam karşı çaprazında kalıyor. Yani Bir tane de televizyon alıp yatağımın karşısına çekmek istiyorum, içerik tüketmek ve hikayeli oyunları oynamak için. Bence bilgisayar sistemine dahil sayılabilir
Gönül amoled isterdi ama Samsung 65Q800T UHD 8K 65 inch televizyon 28k TL
VIVO Dual monitor stand V102AF 550 TL falan ama 1k de düz hesap olsun

Görüntü birimleri toplam değer : 66k TL

Kullanıcı arabirimleri. Çok Corsair oldu, Corsair devam edelim iCUE'den kontrol ederiz hepsini.
Corsair Scimitar RGB Elite (12 atanabilir yan tuş çok hoşuma gidiyor.) 800TL
Corsair K95 RGB Platinum (hem mouse'ın fiyatını yuvarlıyor hem de ses tekerleğine bitiyorum) 1200 TL
Corsair void elite kulaklık 1200 TL
Gönül isterdi ki RGB ışıklı mışıklı bir mouse pad ile taçlandıralım ama ben XL mousepad'leri seviyorum o yüzden
Riot Games K/DA XL mousepad 200TL
Logitech Z906 surround 5.1 ses sistemi 4k TL (Dediğim gibi kulaklık kullanırım herhalde ama basalım parayı şanımız yürüsün)
Xbox One S Kablosuz oyun kumandası 700 TL

Kullanıcı arabirimleri toplam =~ 7k TL

Ee madem sınırsız param var bilgisayar için, buna benzer birden fazla sistemim ya da laptopum olabilir. Bir tane thunderbolt 3 external SDD şart.
Samsung X5 NVMe 2800/2300 thunderbolt 3 = 7k TL

Şimdi böyle bir sürü HDMI girişli bir televizyon çekmişiz yatağımızın karşısına, altına 2 duvara monte sehpa benzeri şey çekip bir PS5 bir Xbox Series X almazsak ayıp. 10k 10k olmaz ama hadi oldu diyelim 20k.

Param da var, hep beatsaber'i denemek istemişimdir.
HTC Vive 9k TL

Guitar Hero oynamayı da severim ha. (+2k TL)

Bir şeyleri atlamadıysam 354k TL Ediyor. Bu kadar zengin olsam yeter Ha bir de 20k TL kartıma atarım gelecekte çıkacak kablosuz VR seti almak lazım.

Son düzenleme:
Nasıl olsa bir işim yok. Bir şeyler deneyeceğim. Bu arada amacım en iyi FPS değerlerini almaktan ziyade gönlüme sineni almak. Bazı parçalar uyumsuz olabilir göz ardı ediverin.

Oyun için kullanacağım bilgisayar bu olur.
Intel Core i9 10850K İşlemci:
Bu işlemciyi sırf adı için tercih ettim. Zaten gücü bana yeter, içime sineni alayım.

Noctua D14 İşlemci Soğutucu:
İşlemciyi geçtim, utanmasa odayı soğutacak bir soğutucu. Sıvı soğutma pek hoşuma gitmedi o yüzden hava soğutma kullandım. Arkaya da 1 tane daha Noctua fan, tamamdır.

Arctic Silver Ceramique 2 Termal Macun:
Belki de Noctua soğutucu ile gelen macun daha iyidir ama ben istediğimi süreceğim.

Asus Rog Maximus XII Extreme Anakart:
Hay maşallah, asaletine kurban. Fazla söze gerek yok. Böbrek katili.

Colorful RTX 2080 Ti iGame Kudan Ekran Kartı:
Görünüşe hasta olduğum bir model, RTX 2080 Ti zaten güçlü. Ayrıca almışken iki tane olsun.

Asus Rog NVLink Aura SYNC:
Sanırım SLI için gerekliydi ben pek bilmiyorum yüksek bütçe de olan olayları.

G.Skill Trident Z Royal 16x4 64 GB 4800 MHz RAM:
Yazdığım MHz değerlerine sahip modeli var mı bilmiyorum da şu tipine hastayım bu modelin. Tüm anakart slotlarını dolduralım.

Asus Strix Raid DLX Ses Kartı:
Benim gibi müzik severler için ses kartı çok önemli. Bu model iyi gibi duruyor.

Samsung 4 TB 860 Pro SSD:
Böyle bir sisteme bu kalite yakışır. İndir oyunu, yüzlerce eklentisini indir bana mısın demez.

Western Digital Black M.2 2 TB SSD:
Açıkçası bu seriyi Samsung SSD'lerden daha çok seviyorum, o yüzden bunu kullanıyorum yani hayal ediyorum.

Western Digital Gold 12 TB HDD:
Bitirilen oyunların, resimlerin ve türevlerinin gideceği yer.

Taşınabilir Western Digital My Passport GO 500 GB SSD:
USB Bellekler ile uğraşmaktan ziyade kasanın dışına bir aparat ile monteler, kullanırım.

Evga SuperNOVA 1600W 80+ Güç Kaynağı:
O kadar SLI falan yaptık, bunu rahatça besleyecek güzel bir firmanın güzel bir güç kaynağı.

Asus Rog Strix Helios Kasa:
En başta bana itici gelen kasa şu an hoşuma gitmeye başladı. Bu kasayı kullanmak isterdim.

Ekstra Kasa Fanı:
Kasadaki boş yerlere sade lakin güçlü fanlar eklenebilir.

Çevre bileşenlerini eklemeyi, ekstradan Nostalji, Render, Mini, All in One de eklemeyi düşündüm de üşeniyorum acayip bir şekilde.

Sınırsız bir bütçem varsa stadyum büyüklüğünde bir internet Cafe açardım ve her bilgisayarda 3 monitör olurdu SLI gereksiz ama sınırsız bütçem varsa SLI yaparım 3090 ve daha üst bir segment çıkarsa o .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…