Nedense bu sebeke bir tek tr de cokuyor. 128 milyon nufuslu meksikada 40k baz istasyonu var ve gayet rahat sinirsiz veriyorlar. tr de 90 milyon nufus ve 85k baz istasyonu var. Fikra bu kadar
Ayda 20 GB maks. hız ve ardından maks 1 MBit/s ay bitimine kadar. İstenilen ücret 900 küsür TL. Türkiye'de kaç kişi bu parayı verir/verebilir?
O şirketin Almanya versiyonu limitsiz ve maks. hızında internet için 100 Euro istiyor. Tarifeyi aşırı derecede kullananları taahüt sonunda kovuyor ve tekrar o tarifeye almıyor.
Ayda 20 GB maksimum hız ve ardından maksimum 1 MBit/s ay bitimine kadar. İstenilen ücret 900 küsur TL. Türkiye'de kaç kişi bu parayı verir/verebilir?
O şirketin Almanya versiyonu limitsiz ve maksimum hızında internet için 100 euro istiyor. Tarifeyi aşırı derecede kullananları taahhüt sonunda kovuyor ve tekrar o tarifeye almıyor.
1000 Mbps indirme 125 yükleme hızı Kablonet'te 850₺ tüm masraflar dahil. Mobilde işler niye bu kadar pahalı anlamıyorum gerçekten. Superbox da aynı durumda mesela.
Daha masraflı bir iş. Baz istasyonların elektrik, kira, bakım giderleri. Baz istasyonların MSC'e (Mobile Switching Center) bağlanmaları sabit hat üzerinden gerçekleşir. Bir de acayip ve orantısız kar marjı.
Ayda 20 GB maks. hız ve ardından maks 1 MBit/s ay bitimine kadar. İstenilen ücret 900 küsür TL. Türkiye'de kaç kişi bu parayı verir/verebilir?
O şirketin Almanya versiyonu limitsiz ve maks. hızında internet için 100 Euro istiyor. Tarifeyi aşırı derecede kullananları taahüt sonunda kovuyor ve tekrar o tarifeye almıy
O şirketin Almanya versiyonu limitsiz ve maks. hızında internet için 100 Euro istiyor. Tarifeyi aşırı derecede kullananları taahüt sonunda kovuyor ve tekrar o tarifeye almıyor.
Bak dostum istedigin kadar savunabilirsin kotayi benim tuzum kuru paketim sinirsiz hem vodafone hem telekom sinirsiz hattim var. Aylik kullanimim ortalamasi da bu. Ben burada baska insanlarin da hakkini savunuyorum. Varsayalim senin dedigin gibi olsun. (Ki degil baktim meksikadaki 3 operatorde de sinirsiz var akk olani bile 100gb kotali. Tr de 100 gb kotali paket bile yok. Turkcell 60 gb i neredeyse 1000 tl ye veriyor zaten?? Dolayisiyla soylediklerinin savunulacak tarafi yok. Yurt dışından gelen arkadaşlar roamin oldugu halde limitsiz kullaniyorlar tarifelerini.
Ben kotayı savunmuyorum. Ben de olmamasını isterim. Aç mobil veriyi ve istediğin zaman istediğini yap. Fakat ne teknolojinin ne de kullanan insanlar bunun için hazır olduklarını düşünmüyorum. Yani gerçekçi olmaya çalışıyorum.
Ben kotayı savunmuyorum. Ben de olmamasını isterim. Aç mobil veriyi ve istediğin zaman istediğini yap. Fakat ne teknolojinin ne de kullanan insanlar bunun için hazır olduklarını düşünmüyorum. Yani gerçekçi olmaya çalışıyorum.
Hocam basit bir ornek vereyim. Vodafone turkiyede en kotu altyapi ve en kotu bantlara sahip operator olmasina ragmen sinirsiz verebilecegini dusunuyor ki sinirsiz paketleri var. Turkcell turk telekom cok daha iyi durumda. Benim aklimin almadigi nokta su. Elbetteki altyapinin kendine gore kisitlamalari vardir vs duzenlemeler yapilir sorun degil. Ancak bir yerden tepki vermek lazim artik yil olmus 2024 10 gb kota satiliyor bu utancdir turkiye icin. Ustelik fahis fiyatlara. En azindan bir tepki olusmali ki kendilerine ceki duzen versinler.
Bu konuda sana hak veriyorum. Elde edilen kar bazıların ceplerinde buharlaşmasın, tekrar yatırım olarak müşterilere / insanlara geri dönsün. Bu şekilde senin hedeflediğin noktaya (sınırsız internet) daha sağlam ve kolay ulaşılır.