Sinovac vs BioNTech

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

484426

Hectopat
Makaleler
1
Çok fazla konu gördüm, ben de sizin düşüncelerinizi görmek istedim, Tam olarak 2 aşının olayını söyleyeyim.

Sinovac: Geleneksel aşı, eski yöntemlerle yapılan yan etkileri az sağlıklı aşı.

BioNTech: Tam olarak ne olduğu bilinmeyen yeni aşı türü "Spike" protein, yan etkileri fazla.

Şunu da ekleyeyim, Annemin 2 arkadaşı BioNTech aşısı yaptırdıktan 2 gün sonra felç kalıp öldüler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sıram geldiği gibi koşa koşa aşı olmaya gidenlerdenim 2 doz BioNTech oldum ve kolum bile sızlamadı. Ben BioNTech tercih ettim çünkü ikisi hakkında da bilgim yoktu fakat BioNTech'in koruması daha üst seviyeydi, rakamlar bunu gösteriyordu. Ayrıca Avrupa da bu aşıyı tanıyordu.

Sinovac.

Böyle bir belgeye imza atmak istemiyorum. Yan etkisi fazla olan, uzun vadede sonucu bilinmeyen bir aşıyı önerip de sonucundan sorumlu olmadıklarına dair belgeyi imzalatmak bana göre mantıklı değil.

Son düzenleme:

Çin tüm halkına Sinovac yaptırdı, BioNTech de koruması yüksek ama dediğim gibi yan etkileri çok fazla.

Ben Sinovac oldum BioNTech 2 doz Sinovac 3 dozuna eşit. Sinovac olmamın nedeni inaktif olması ve yan etkisi olmaması 3 doz Sinovac olursanız korunaklığı açısından sorun gözükmüyor verilerde ama 2 doz Sinovac için aynı şeyi söyleyemem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…