Sinyal Gelmiyor Hatası

Hayatacankat

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabai benim bir sorunum var. İnternette farklı siteleri gezdiğim halde sorunu bir türlü çözemedim. Öncelikle sorunu nasıl yarattığımı anlatacağım, sonra da denediğim yöntemleri.

Nasıl Oldu?

Birkaç saat önce monitörümün GHz'ini kontrol etmek için, Sağ tık/Görüntü Ayarları/Gelişmiş Görüntü Ayarlarına tıkladım, sonra Ekran Bağdaşlaştırıcı ve monitör seçeneğine girerek Ekran Yenileme Sıklığımı 144 olarak seçtim. Her şey ondan sonra yaptığım şeyle oldu. Hemen bu seçeneğin altında bir kutucuk var sanırım ismi "Bu monitörün görüntüleyemeceği modları sakla" diye. Ya o tık açıktı kapattım ya da kapalıydı açtım. Büyük ihtimalle kapalıydı açtım. Ne yazdığından emin değilim ama değiştirdiğimden eminim.

Bunu tıkladıktan sonra tekrar değiştirmek istediğimde bir türlü tekrardan Görüntü Ayarları sekmesine giremedim. Giremeyince de bilgisayarımı kapatıp açarsam girebilirim diye resetledim. İşte her şey oradan sonra başladı. Açtığımda "Sinyal Yok" demeye başladı monitörüm. Ne yaptıysam bir türlü düzelmedi. 1 kere yükleme ekranı açıldı fakat Windows açılma ekranına geldiği an tekrardan sinyal yok demeye devam etti. Windows'u bir türlü yüklemiyor izlenimini verdi. BIOS ekranına falanda giremiyorum işin kötü yanı.

Çözüm Olarak Neleri Denedim?

İnternetten araştırdığım kadarıyla, her ne kadar benim sorunumla karşılaşanlar olmasa da üç aşağı beş yukarı, RAM çıkartamak ve BIOS pilini sıfırlayarak hafızayı silme yöntemleri denenmiş, bazı arkadaşlar sorunlarına çözüm bulmuş ama bende öyle olmadı. Çıkarıp, bekledikten sonra taksam da sorun düzelmedi.

Monitörü Laptopa takarak başlattığımda, HDMI kablosuyla (Bu arada bilgisayar Kasam'a Port kablosuyla bağlı) görüntü aldım. Sonuç olarak, monitör çalışıyordu.

Kasama aynı yöntemi denediğimde HDMI kablosunu taktığımda yine görüntü alamadım. Ekran kartı slotuna ve anakart slotuna da denemelerimi yaptım. Yine aynı şekilde ekrana görüntü gelmedi.

Ben ne yapacağımı açıkcası bilmiyorum, böyle bir sorunu olan arkadaş varsa lütfen beni aydınlatsın. Son çare olarak bilgisayarı garantiye göndermeyi düşünüyorum fakat bir iki seçenek değişikliğiyle bilgisayarın bu kadar büyük sorun yaşacağını düşünmüyorum. Aklıma en kötü acaba Ekran Kartına bir şey mi oldu geliyor, farklı cihazla görüntü aldığım için ama neden Windows açılmıyor onu da anlamadım. BIOS'a görüntü alamadığım için girip sistemi geri de alamıyorum. Kaldım böyle. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yardım edebilecek bilir kişileri tanıyanlar varsa onları konuya etiketleyebilirler mi?

Son düzenleme:
Bilgisayarınızı tamamen kapatın sonrasında powerdan kapatın tekrar açın sonra powerdan tekrar kapatın bu sefer açıp bekleyin Windows otomatik onarıma girecek ve başarılı olamayacak size ekran gelir orada gelişmiş seçeneklerde Güvenli moddan başlata tıklayın sonrasında güvenli moda girince de Ekran kartı sürücünüzü silin otomatik olarak windows 60hz'de başlatacak sonrasında sürücülerinizi kurun ve tiki kaldırın böylece yanlış ayar yaptığınızda ekran 15sn sonra eski haline gelecektir.

Bilgisayarınızı tamamen kapatın sonrasında powerdan kapatın tekrar açın sonra powerdan tekrar kapatın.
Şurayı anlayamadım. Önce bilgisayarımı kapatayım. Powerdan kapatını çözemedim.
Aç/kapa işlemlerini yaparken m2 ssd'min yanmadığını fark ettim. Güvenli moda giremedim. Tek bir disk kullandığım ve bununda çalışmadığı için olabilir mi?

Güncelleme: Sorunu çözdüm. @Khajz e teşekkür ederim fikir verdiği için. Kendisinin dediği yöntemler çözüm için çok doğru yol izlemelerdi. Benim sorunum farklıydı. Şöyle çözdüm.

Bağdaşlaştırıcı ayarlarının altında, Yenileme Hızının da altında,

Ekranı Masaüstünden Kaldır seçeneği var. Ben ona yanlışlıkla tıklamış bulundum. Bu da kullandığım Port ile bağladığım 144ghz olan monitörümü 2. bir ekran olarak gösterdiğinde, görüntü vermemesine neden oluyordu çünkü 2. bir takılı ekranım yok. Çözüm olarak RAM'lerimi tam takamadığımı fark ettim işte bu bilgisayarı neden açamadığımı gösteriyordu. Taktıktan sonra HDMI ile monitörden görüntü aldım. Başka bir monitör olmadığı için aklıma 2 kabloyu da ekran kartına takmak geldi. Ne de olsa ekran kartında 4 monitöre görüntü verecek kadar soket bulunuyordu. PORT ve HDMI kablolarını taktım ve ikisine monitöre bağladım. HDMI ile görüntü alırken tekrar görüntülenme ayarlarına girdiğimde 2 adet ekranı gördü. HDMI ile bağladığım ekranın haricine girip ayarlardan AÇMIŞ olduğum "Ekranı masaüstünden kaldır" seçeneğini kapattığımda sorun düzeldi. 2 Ekran 1'e düştü ve PORT kablosundan da görüntü alabilir duruma geldim.

Driverları HDMI takılıyken sildim fakat unutmadı ve bu seçeneği çözüme kavuşturamadım.

Not: PORT dediğim kablo, Display Porttur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı