Sıradaki NVIDIA GPU’lar, 5nm Üretimi ve Lovelace Kod Adıyla Gelebilir

300-500 dolar diye insanlar don değiştirir gibi kart değiştirmiyor yani. 1300 dolar ev kirası ödeyince ekran kartına yetişecek para kalmıyor. Gariban her yerde gariban. Kafede, fabrikada falan çalışan, asgari ücret veya ona yakın para alanlar hiçbir ülkede düşündüğünüz gibi rahat yaşamıyor. Davulun sesi uzaktan güzel geliyor. Tabi bize göre çok çok daha rahat teknolojiye eriştikleri doğru. Hala 780, 970 kullanan tanıdıklarım var Avrupa'da. Hala iPhone 6S kullananlar var.
Dediklerinizde haklısınız tamamen ancak bize göre çok rahat yaşadıkları için böyle düşünülüyor . 780 970 Türkiye için lüks bile sayılabilir...

300-500 dolar diye insanlar don değiştirir gibi kart değiştirmiyor yani. 1300 dolar ev kirası ödeyince ekran kartına yetişecek para kalmıyor. Gariban her yerde gariban. Kafede, fabrikada falan çalışan, asgari ücret veya ona yakın para alanlar hiçbir ülkede düşündüğünüz gibi rahat yaşamıyor. Davulun sesi uzaktan güzel geliyor. Tabi bize göre çok çok daha rahat teknolojiye eriştikleri doğru. Hala 780, 970 kullanan tanıdıklarım var Avrupa'da. Hala iPhone 6S kullananlar var.

Bizde elimize para geçer çeçmez hemen bir şeyler alıyoruz. Ancak onlarda öyle değil. Hayat planlamalarını dahan uzun vadeler için yapıyorlar. Tüm parayı bir yere harcayıp, kalan yerlerden mahrum kalmak yerine her yere gerektiği kadar ve orantılı olarak harcıyorlar.

Ben bu forumda çorap değiştirir gibi işlemci, ekran kartı, anakart değiştirenler biliyorum. Ne gerek var buna? Saçmalıktan ve elektronik atık üretmekten başka bir şey değil bana göre. Adamlar da öyle düşünüyor aslında. Ekran kartını yenileyeceğine adam hobi ediniyor, tatile gidiyor, hiç değilse biriktiriyor...

Kaliteli, işi iyi ve kazandığı maaşı iyi olan birisi, aslında birçok ülkede belirli bir seviyenin üstünde oluyor. Asgari ücretle geçinenler, maalesef her yerde aynı durumda. Aslında herkes asgari ücretleri konuşuyor ama kimse, hangi ülkede hangi oranda asgari ücretle çalışan var, konuşmuyor.

Son düzenleme:
Bizde elimize para geçer çeçmez hemen bir şeyler alıyoruz. Ancak onlarda öyle değil. Hayat planlamalarını dahan uzun vadeler için yapıyorlar. Tüm parayı bir yere harcayıp, kalan yerlerden mahrum kalmak yerine her yere gerektiği kadar ve orantılı olarak harcıyorlar.

Ben bu forumda çorap değiştirir gibi işlemci, ekran kartı, anakart değiştirenler biliyorum. Ne gerek var buna? Saçmalıktan ve elektronik atık üretmekten başka bir şey değil bana göre. Adamlar da öyle düşünüyor aslında. Ekran kartını yenileyeceğine adam hobi ediniyor, tatile gidiyor, hiç değilse biriktiriyor...

Kaliteli, işi iyi ve kazandığı maaşı iyi olan birisi, aslında birçok ülkede belirli bir seviyenin üstünde oluyor. Asgari ücretle geçinenler, maalesef her yerde aynı durumda. Aslında herkes asgari ücretleri konuşuyor ama kimse hangi ülkede hangi oranda asgari ücretle çalışan var, konuşmuyor.
İnanılmaz bir mesaj olmuş katılmaktan kendimi alamadım...

%90 haklısınız ama şu 2 mesele var, biz 50TL koyabiliyorsak her ay kenarıya onlar 50 Euro koyuyor. Daha az olan vergiler de cabası.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00