Sıradışı Soğutma ve Sessizleştirme Yöntemleri

clia

Hectopat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayarınızda gerçekleştirdiğiniz, sıradışı sayılabilecek soğutma ve sessizleştirme yöntemleriniz neler?

Kendimden örnek vereyim.

Bilgisayar masam balkona yakındı. Ben de kasayı balkona (kapalı balkon) koydum. Balkon kapısına delik açtım, ve uzatma kablolarıyla da bağlantıları yaptım.

Sonuç: Sıfır ses. Ve balkon daha serin olduğu için, daha serin bir çalışma ortamı.
Tabi ki gerekli sıvı ve toz korumaları yapıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Everest kasamda anti-statik kumaştan HDD slotları yapmıştım. Mübarek A10 7850K %100 yükte T2 Blizzard ile %10 fan ayarında 36 dereceyi geçmiyordu zaten. Ekran kartı desen sağa delik sola delik benden çok nefes almaya başlamıştı. Biraz fanlarla ayar, biraz ses yalıtımı, yaklaşık 100 TL'ye kasayı uçarcasına modifiye etmiştim. Plexi pencere ve RGB LED standart zaten.
Sonra kasanın yan kapağı kopup monitörümü baştan sona çizdi. Direk çöpe. S340 aldım, bilgisayara fazla lüks geldi, kafasına sıktı. En son baktığımda Chrome bile açmıyordu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı