Sırbistan'a yerleşme fikrim

Makaleler
4
Arkadaşlar kendi kendime şöyle bir düşünce yapısında büründüm. Üniversitede hedefim yazılım alanında yapay zeka tarafında gelişmek. Ayrıca üniversite bitiminde C1 İngilizce ve B1 Fransızca bilme gibi hedeflerim var.

Üniversite bittiği zaman Sırbistan'a çalışmak için gitsem yasal yollarla (en kolay gidilen ülkelerden biri diye biliyorum) orada 5 yıl çalışsam ve ev alınca, sicil temiz olursa, işim de bilimsel bir şeyle olacağı için vatandaşlık alabilir miyim? Sonra AB vatandaşı da olacağım diğer Avrupa ülkelerine gidip çalışabilir miyim?

Kendimce böyle bir mantık yaptım mümkün mü bu?

(Sırbistan'ın 2025'te AB üyesi olması bekleniyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kendi kendime şöyle bir düşünce yapısında büründüm. Üniversitede hedefim yazılım alanında yapay zeka tarafında gelişmek. Ayrıca üniversite bitiminde C1 İngilizce ve B1 Fransızca bilme gibi hedeflerim var.

Üniversite bittiği zaman Sırbistan'a çalışmak için gitsem yasal yollarla (en kolay gidilen ülkelerden biri diye biliyorum) orada 5 yıl çalışsam ve ev alınca, sicil temiz olursa, işim de bilimsel bir şeyle olacağı için vatandaşlık alabilir miyim? Sonra ab vatandaşı da olacağım diğer Avrupa ülkelerine gidip çalışabilir miyim?

(Sırbistan'ın 2025'te ab üyesi olması bekleniyor.)

Güzel hayaller. Umarım gerçekleştirirsin. Ama yurt dışı o kadar kolay değil. Tabii ki sana kalmış bir şey uyum sağladığın her yerde rahatça yaşarsın. Başarılar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Üniversite bittiği zaman Sırbistan'a çalışmak için gitsem yasal yollarla (en kolay gidilen ülkelerden biri diye biliyorum) orada 5 yıl çalışsam ve ev alınca, sicil temiz olursa, işim de bilimsel bir şeyle olacağı için vatandaşlık alabilir miyim? Sonra ab vatandaşı da olacağım diğer Avrupa ülkelerine gidip çalışabilir miyim?

(Sırbistan'ın 2025'te ab üyesi olması bekleniyor.)

Bence Sırbistan'a gitme daha iyi yerler düşün mesela Polonya Romanya hem şu an bitmediyse kosova ve Sırbistan arasında gerilim var tekrar düşün derim.

Daha iyi olduğunu işaret eden ne var ve bu kadar farklı kültür, yaşayış ve lisana adapte olmak sancısı buna değer mi?
Hocam AB üyesi olması muhtemel bir ülke olduğu için denenir diye düşündüm. Şu an araştırma aşamasındayım zaten insanların görüşünü almak için konu açtım. Değerlendireceğim görüşünüzü de.

Bence Sırbistan'a gitme daha iyi yerler düşün mesela Polonya Romanya hem şu an bitmediyse kosova ve Sırbistan arasında gerilim var tekrar düşün derim.
Hocam araştırıyorum o gerginlik de Türkiye Yunanistan gerignliği gibidir iki güne durulur diye düşünüyorum. Tabii planım ilerisi için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı