Sırf Türkçe oynamak için bir oyunu tekrar satın almak mantıklı mı?

Smuya

Hectopat
Makaleler
16
Ben bundan kısa bir süre önce Red Dead Redemption ve Red Dead Redemption 2 bundle aldım PS5 üzerinden, ben aldıktan 1-2 ay sonra RDR1 PC duyurulmuştu. İngilizcem bu oyunları anlayacak düzeyde olsa da hatta RDR2'yi PS5'ten bitireceğim kesin gibi Online'da da epey ilerledim ama RDR1 konusunda Türkçe yama kafamı kurcalıyor. Anlasanız bile diyalogları Türkçe okumak doğal olarak keyfi arttırıyor çünkü İngilizce oynadığınızda 3-4 saniye hemen kafadan onu çeviriyorsunuz dilimize bunu yaparken de karakter başka bir diyaloğa geçiyor. RDR1 şu an 1319₺ Rockstar Store'da aşağı yukarı 850-900₺ eksiğim var. Toplayıp almaya değer mi?

Not: Emulatörden oyna direkt yazmayın, PS3 sahibiyim orada da yama var ama oyunu 30 FPS oynamak istemiyorum ve bilgisayarımın emulatörde nasıl performans göstereceği meçhul. Bunu alma bu mantıksız şu oyunu al diyerek bana öneri de yapabilirsiniz. Hazır çoğu platformda indirim varken.

Ben bundan kısa bir süre önce Red Dead Redemption ve Red Dead Redemption 2 bundle aldım PS5 üzerinden, ben aldıktan 1-2 ay sonra RDR1 PC duyurulmuştu. İngilizcem bu oyunları anlayacak düzeyde olsa da hatta RDR2'yi PS5'ten bitireceğim kesin gibi Online'da da epey ilerledim ama RDR1 konusunda Türkçe yama kafamı kurcalıyor. Anlasanız bile diyalogları Türkçe okumak doğal olarak keyfi arttırıyor çünkü İngilizce oynadığınızda 3-4 saniye hemen kafadan onu çeviriyorsunuz dilimize bunu yaparken de karakter başka bir diyaloğa geçiyor. RDR1 şu an 1319₺ Rockstar Store'da aşağı yukarı 850-900₺ eksiğim var. Toplayıp almaya değer mi?

Not: Emulatörden oyna direkt yazmayın, PS3 sahibiyim orada da yama var ama oyunu 30 FPS oynamak istemiyorum ve bilgisayarımın emulatörde nasıl performans göstereceği meçhul. Bunu alma bu mantıksız şu oyunu al diyerek bana öneri de yapabilirsiniz. Hazır çoğu platformda indirim varken.
Eğer ingilizce halinden zevk aldıysan ve çoğu diyaloğu anladıysan bence gerek yok.

Bence o kadar paraya değmez hocam 1300 TL az para değil indirim dönemlerin 3 4 tane kaliteli oyun toplanır. Bir de eğer RDR 1 önceden kendi ingilizceniz ile her kelimeyi anlamasanız bile ana fikri anlayarak hikayeyi bitirdiyseniz birdahaki oynayışınızda Türkçe bile olsa aynı zevki vereceğini kesinlikle düşünmüyorum.

Bence o kadar paraya değmez hocam 1300 TL az para değil indirim dönemlerin 3 4 tane kaliteli oyun toplanır. Bir de eğer RDR 1 önceden kendi ingilizceniz ile her kelimeyi anlamasanız bile ana fikri anlayarak hikayeyi bitirdiyseniz birdahaki oynayışınızda Türkçe bile olsa aynı zevki vereceğini kesinlikle düşünmüyorum.
Yok hocam bitirmedim ama RDR1’in ilk 35 dakikasına göz atmıştım İngilizce seviyesi ağır değil ama kesinlikle dediğim gibi Türkçe’nin yerini tutmuyor. Bunun için bizi PC sürümüne yönlendiren ve hala Türkçe dil destekli oyun çıkarmayan Rockstar’ı da kınıyorum bu arada.

Yok hocam bitirmedim ama RDR1'in ilk 35 dakikasına göz atmıştım İngilizce seviyesi ağır değil ama kesinlikle dediğim gibi türkçenin yerini tutmuyor. Bunun için bizi PC sürümüne yönlendiren ve hala Türkçe dil destekli oyun çıkarmayan Rockstar'ı da kınıyorum bu arada.

Hocam çok arada kaldıysanız bence crack olarak yükleyip ilk 35 dakikasını deneyin eğer zevk alırsanız satın alırsınız ama ben tercih etmezdim. Dediğiniz gibi bende İngilizce oynayınca yarım yamalakta olsa anlıyorum ama kaliteli Türkçe yamanın verdiği zevk çok iyi oluyor ama extra 1300 TL vermezdim ben. İleride daha çok indirime girecektir illaki.

Xenia emulatörü üzerinden denemiştim Türkçe yamalı ama o dönem oyun emulatörde kötü çalışıyordu ve benim bilgisayarımda da o yüzden pek verim alamamamıştım. 3-4 saat oynamıştım ve İngilizce olanıyla aynı zevki verdi ikisinde de hikayeyi tam anlamıyla anlıyorum ama birinde daha erken anlıyorum o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum. Hani bir de 1300 lira da az para değil sırf Türkçe oynamak için ondan elim gitmiyor PS5’te almamış olsam direkt yapıştıracağım çünkü merak ediyorum oyunu.
Hocam çok arada kaldıysanız bence crack olarak yükleyip ilk 35 dakikasını deneyin eğer zevk alırsanız satın alırsınız ama ben tercih etmezdim. Dediğiniz gibi bende İngilizce oynayınca yarım yamalakta olsa anlıyorum ama kaliteli Türkçe yamanın verdiği zevk çok iyi oluyor ama extra 1300 TL vermezdim ben. İleride daha çok indirime girecektir illaki.

Xenia emulatörü üzerinden denemiştim Türkçe yamalı ama o dönem oyun emulatörde kötü çalışıyordu ve benim bilgisayarımda da o yüzden pek verim alamamamıştım. 3-4 saat oynamıştım ve İngilizce olanıyla aynı zevki verdi ikisinde de hikayeyi tam anlamıyla anlıyorum ama birinde daha erken anlıyorum o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum. Hani bir de 1300 lira da az para değil sırf Türkçe oynamak için ondan elim gitmiyor PS5'te almamış olsam direkt yapıştıracağım çünkü merak ediyorum oyunu.

Hocam 1300 TL harbiden biraz fazla bence şu anlık almayın 5 6 ay sonra daha büyük indirimlere girecektir. Ama canınız en yakın zamanda oynamak istiyorsa İngilizce oynayıp geçmek daha mantıklı. Aklınızda soru işareti kalırsa YouTube'dan RDR 1 hakkında lore hikaye videoları izlersiniz.

@Smuya bence gerek yok. Zaten RDR1 dili pek ağır da sayılmaz. Almaya gerek yok diye düşünüyorum. 1300TL az para değil. Şöyle bir karşılaştıracak olursam Monster Hunter Wilds 2025 Şubat ayında gelecek ve 52 dolar. RDR1 Steam'de 50 dolar. RDR1 kaç senelik PS3 oyunu öyle bir durum var. Rockstar Launcher da rezalet zaten oradan oyun almamak en iyisi direkt.

@Smuya bence gerek yok. Zaten RDR1 dili pek ağır da sayılmaz. Almaya gerek yok diye düşünüyorum. 1300TL az para değil. Şöyle bir karşılaştıracak olursam Monster Hunter Wilds 2025 Şubat ayında gelecek ve 52 dolar. RDR1 Steam'de 50 dolar. RDR1 kaç senelik PS3 oyunu öyle bir durum var. Rockstar Launcher da rezalet zaten oradan oyun almamak en iyisi direkt.
Almayacağım hocam verdim kararımı. Zaten PC’mde PS5’teki gibi 4K 60 FPS de çalışmaz. Direkt oynayacağım PS5’ten.

Almayacağım hocam verdim kararımı. Zaten PC’mde PS5’teki gibi 4K 60 FPS de çalışmaz. Direkt oynayacağım PS5’ten.
Hocam boşverin zaten yeni oyun parası istiyorlar RDR1 için. Çok daha iyi ve daha yeni oyunlar alabilirsiniz o paraya biraz daha koysanız. Rockstar dolandırıcılığı ve adam soymayı seven bir firma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı