Şirket bilgisayarında "Sophos Web Protection" kısıtlaması nasıl atlanır?

MehmetWezon

Decipat
Makaleler
1
Yer
İstanbul/Ataşehir
Daha fazla  
Uluslararası şirkette çalışıyorum, sahip olduğum bilgisayar ve masaüstü sistemler tarayıcı bloklama tarafından korunuyor. Çoğu siteye erişim yasak web site blocked edildi diyor. Sophos web protection isimli olması lazım. Nasıl atlayabilirim veya çözümü var mıdır?

İllegallik durumu yok.

Eğer ki domain yapısı yoksa, mobil veri internetini paylaşarak kullanabilirsin. Onun dışında atlatmanın bir imkanı yok.

Aşılmaz demiyorum fakat uğraştırıcı bir şey. Direkt olarak kendine bir VDS al ve uzak masaüstü ile bağlanıp işlerini vs. onunla hallet.

Uğraşma adamların bir bildiği olmasa o sistemi kurmazlardı.
Veri sızdırmakdan bile hakkında dava açarlar.
Böyle önemli kuruluşlarda bilgisayarı iş harici hiçbir şey için kullanma. Sen kötü bir şey yapmasanda ağ üzerinden diğer bilgisayarlara zararlı yazılım bulaşabilir. Web çerezleri den bile zararlı yazılım bulaşabiliyor FBI reklam/çerez engelleyici falan kullanın diyordu bu tarz şeyleri engellemek için.

Bilgisayar üzerindeki yetkileriniz kısıtlanmış ise. Aşamazsınız. Dışarıya çıkışları kapatanlar RDP ile gidilecek yolları da kapatmış olmalılar. Güvenlik tehditi oluşturursanız sizi de muhtemelen kurumsal bir firma iseniz uyaracaklardır.

Açıkçası her çalışan için kısıtlama mevcut birkaç kez siber saldırı yapıldı üstünde çok duruyorlar markayı söylemek isterdim ancak doğru olmaz reklamada girmesin.

Bunun hiç uğraşılmadan bir çözümü yok mudur Wi-Fi'den kesip kendimden bağlasam bile kabul etmiyor zaten şirkette 3 ağ mevcut 1'inden her şeyi yapabiliyorsun erişim hakkı tanıyor bazı şeyler iin önemli.

Sanmam şirket her şeyi izliyordur zaten illegallik şeyini webden değil PC'deki dosyalardan bilgilerden şirketin özel uygulamarındaki dataları alıp aktarırdım, onca şirketin bilgileri mevcut.

Bilgisayar domain yapısındaysa herhangi bir ağa bağlandığında kurallar otomatik olarak geçerli olacaktır. Bunu atlatmanın bir yöntemi yok.

Root sertifikası kurmuşlar bence.

Bu girişimler güvenlikten sorumlu ve işini ciddiye alan birileri var ise suç olarak raporlanacaktır. Bilgisayarınız da tüm trafiği kontrol noktasına yönlendiren bir yazılım kurulmuştur. Yetkisiz bunları aşamaz ve hakkınız da gereksiz zan oluşmasına sebep olursunuz. Kanunen de iş bilgisayarını bu şekilde kullanmak ta işten atılma ve suç teşkil ediyor bilginize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…