Şirket için üst düzey laptop önerisi

muratF20

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Profesyonel olarak e-ticaret yapıyorum (Trendyol ve benzeri platformlar). Ürünlerimin fotoğraflarını kendim çekiyor ve Photoshop üzerinden düzenlemelerini yapıyorum. Ancak yaşadığım en büyük sorun, bilgisayarda yaptığım renk düzenlemelerinin telefonlarda ya da farklı ekranlarda çok farklı görünmesi. Özellikle ürün renginin tonu, ışık – gölge dengesi gibi detaylar müşteriler için kritik, bu nedenle ekran renk doğruluğu en öncelikli kriterim.

🔍 Mevcut durumum:
  • Şu anda ASUS ROG STRIX G17 kullanıyorum, fakat ekranı renk konusunda çok tatmin edici değil.
  • Apple kullanmak istemiyorum, Windows işletim sisteminden vazgeçmeyeceğim.
  • Photoshop, Lightroom ve bazı 3D/Render işlemlerinde de zaman zaman çalışıyorum.
  • Renklerin telefon ekranlarına da en yakın haliyle görünmesini istiyorum.
  • Baskı değil, dijital ortamda en doğru ve güvenilir renk görünümü hedefim.

Fiyat olarak her fiyattan öneriye açığım.

Her telefon görüntüyü farklı renk ve tonlarında yansıtır. Bu yüzden "telefon renklerine en yakın" diye bir durum olduğunu zannetmiyorum çünkü herkes aynı telefonu kullanmıyor. Burada renk ayarlamasını güzel yapmak gerekiyor. Fazlaca fotoğrafla oynamadan bilgisayara vereceğiniz maddi yatırımı kamera ve arka plan görüntüsü için harcayabilirsiniz bu durum için.

Apple telefonlar büyük oranda en yakın renk doğruluğunu gösteriyor, ancak stüdyo ekipmanlarımıza yatırım yapmak planlarımız arasında değil çünkü zaten tamamı kiralık, bununla ilgili monitör fikri veya mantıklı laptop tercih edilebilir her iki seçenekten birisi için de model tavsiyelerine açığım.

Merhaba arkadaşlar,

Profesyonel olarak e-ticaret yapıyorum (Trendyol ve benzeri platformlar). Ürünlerimin fotoğraflarını kendim çekiyor ve Photoshop üzerinden düzenlemelerini yapıyorum. Ancak yaşadığım en büyük sorun, bilgisayarda yaptığım renk düzenlemelerinin telefonlarda ya da farklı ekranlarda çok farklı görünmesi. Özellikle ürün renginin tonu, ışık – gölge dengesi gibi detaylar müşteriler için kritik, bu nedenle ekran renk doğruluğu en öncelikli kriterim.

🔍 Mevcut durumum:
  • Şu anda ASUS ROG STRIX G17 kullanıyorum, fakat ekranı renk konusunda çok tatmin edici değil.
  • Apple kullanmak istemiyorum, Windows işletim sisteminden vazgeçmeyeceğim.
  • Photoshop, Lightroom ve bazı 3D/Render işlemlerinde de zaman zaman çalışıyorum.
  • Renklerin telefon ekranlarına da en yakın haliyle görünmesini istiyorum.
  • Baskı değil, dijital ortamda en doğru ve güvenilir renk görünümü hedefim.

Fiyat olarak her fiyattan öneriye açığım.

Hocam bilgisayarınız gayet iyi ve yeterli yeni bilgisayar yerine monitör almanızı öneririm. En iyi renk deneyimi için OLED tercih edebilirsiniz ancak OLED monitörlerde yanma sorunları olabiliyor ve pahalı.

Apple telefonlar büyük oranda en yakın renk doğruluğunu gösteriyor, ancak stüdyo ekipmanlarımıza yatırım yapmak planlarımız arasında değil çünkü zaten tamamı kiralık, bununla ilgili monitör fikri veya mantıklı laptop tercih edilebilir her iki seçenekten birisi için de model tavsiyelerine açığım.
O zaman denildiği gibi OLED bir monitör tercih edilebilir. İPS, Oled farkı bu videoda anlaşılır şekilde anlatılmış:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En gerçekçi deneyimi OLED sunmuş gözüküyor. Videoda olduğu gibi en pahalısı da o maalesef.

Monitör için yeni bir konu açmanız en doğrusu olacaktır. Bu konu önceden açıldığı ve cevaplar geldiği için artık ana ekranda görünmez. Bu yüzden monitör hakkında bilgi sahibi insanlar cevap vermez. Yeni konu açmanız en iyisi olacaktır hocam.

Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı