Şirketlerin elektronik ve ofis artıkları nereden bulunur?

Appmeurtre

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Technical Artist
Neredeyse her şirket dönemsel olarak ekipman yenilemesi yapmakta. Eski ekipmanlarını da (masa, sandalye, bilgisayar, ofis gereçleri...) Ekstra bir gelir elde etme amacıyla tüketici pazarında dönüştürmeyi tercih ediyorlar. Bulgaristan'da ve Romanya'da eBay veya Facebook martketplace gibi yerlerden bunların takibini yapıp, açık arttırlamalara katılınabiliyordu. Ancak gördüğüm kadarıyla Türkiye'de sahibinden olsun, Letgo olsun benzeri bu tür yerlerde o tarzdan açık arttırmalara pek açık ve yanaşılır değil. Ümraniye'deki bilgisayar satıcıları ile konuştuğumda ise kendileri malzemelerini nereden temin ettiklerini söylemekten kesinlikle kaçınıyorlar, ancak birçoğu da itiraf ediyor envanterlerinin büyük bir bölümünün şirket geri dönüşüm malzemesi olduğunu. Sorum şudur ki özellikle İstanbul ve çevresinde bu tarz şirketlerin geri dönüşüm satışlarını takip edilebilecek bir yer hakkında bilgisi olan var mı? Yoksa bu tarz işler daha çok oral yolla mı hallediliyor Türkiye'de? Forumda buna benzer bir paylaşım buldum ancak sanırsam ilgisiz kalmış ve cevap alamamış.

Tahminimce şirketlerle bire bir iletişim sağlayarak gerçekleşiyor bu işlemler.
Uzun araştırmalardan sonra artık bana da öyle geldi, daha çok ağız yoluyla ve tanıdıkla yapılan işler gibi geliyor. Türkiye'de ikinci el marketi cidden tam bir komedi şahsen. Çok üzücü bir durum açıkcası.

Uzun araştırmalardan sonra artık bana da öyle geldi, daha çok ağız yoluyla ve tanıdıkla yapılan işler gibi geliyor. Türkiye'de ikinci el marketi cidden tam bir komedi şahsen. Çok üzücü bir durum açıkcası.
Alıcı veya satıcı olun cidden komik. Tamam herkesim malı kendine değerlidir de sıfırından pahalı 2. el mi olur :D
Veyahut bende çok sık 2. el satan birisiyim ve genelde iyice bakıp ucuza aldığımdan ucuza satarım, yinede pazarlık teklif ederler, 5000tllik ürüne 500 bile yazsanız 400 olmaz mı derler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı