Şirkette ağ bağlantısı yavaş

karakaya_o

Hectopat
Selamlar, yeni binaya taşındık. Katlara cat6 çektik fakat ağ bağlantısı yavaş kalıyor. Fotoda ki switch hali hazırda vardı, Türk Telekom binadaki dairelere İnternet dağıtmak için olduğunu söyledi, dhcp çalışmıyor cihazlara statik ip verdik. Switch'in nasil bir şey olduğunu bilmiyorum tt dhcp çalışmadığını söyledi. Switch'in modemi meşgul etmesi durumu olabilir mi? Yeni 24 switch alsak yavaşlık sorununu çözer miyiz? Bu arada modeme İnternet o switch'ten gidiyor wan hattına. Modemin LAN hattından switch e tekrar kablo gönderip switch olarak kullanıyoruz.

Dosya Ekleri

• IMG_20201119_141711.jpg
    IMG_20201119_141711.jpg
    291 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleyen: Moderatör:
DHCP çalışmıyorsa ayarlama yapamamışlardır fakat böyle daha iyi yerelde. Yerelde sabit local IP adresine sahip olması daha iyidir.

İnternet nasıl switch'den modeme gidiyor orasını anlayamadım. Sinyaller önce modemden internet bağlantısına dönüştürülür, switch'i bağlarsın ve iç ağdaki diğer cihazlar da switch'e bağlı olur.

Bu arada switch modelinizi bilmiyorum fakat bu tarz switchler normalde iyi oluyorlar kurumsal tipteler. Bağlantı halen yavaşsa yapılandırmanızı ve bağlanan cihazların ne kadar desteklediğini kontrol edin derim.

DHCP çalışmıyorsa ayarlama yapamamışlardır fakat böyle daha iyi yerelde. Yerelde sabit local IP adresine sahip olması daha iyidir.

İnternet nasıl switch'den modeme gidiyor orasını anlayamadım. Sinyaller önce modemden internet bağlantısına dönüştürülür, switch'i bağlarsın ve iç ağdaki diğer cihazlar da switch'e bağlı olur.

Bu arada switch modelinizi bilmiyorum fakat bu tarz switchler normalde iyi oluyorlar kurumsal tipteler. Bağlantı halen yavaşsa yapılandırmanızı ve bağlanan cihazların ne kadar desteklediğini kontrol edin derim.
Aydınlattığınız için teşekkürler. Switch, binadaki dairelere İnternet dağıtmak içinmiş. Her port bir daireye gidiyor şeklinde. Switch'in hemen üstüne fiber kablo geliyor, kasetten çıkıp switch'e gidiyor. Oradan ethernetle modemin wan girişine giriyor. Modem'in lan hattından switch'e geri dönüp switch olarak kullanmak gibi saçma bir çözüm uyguladık ama yemedi :D bu arada modem zte h298a telekomun verdiği modem, sanırım 100m'e sınırlandırma yapmışlar forumda konusunu gördüm. Yeni gigabit router da almak lazım o halde.
Gigabit switch alınca sorun tamamen ortadan kalktı. Çok fazla network bilgim yok, fazla söz sahibi de değilim emin olmadan aldiramadim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı