Sırt ağrırken sırt antrenmanına gitmek zararlı mı?

vahşet123

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar haftada 2 kere sırt antrenmanı yapıyorum. Bu hafta son yaptığım antrenmandan beri sırtım ağrıyor. Normalde bugün de sırt antrenmanım var sizce gitmeli miyim?

Başka yeri çalıştır
Hocam öyle pek olmuyor dün itiş günüydü omuz triceps göğüs çalıştım onlarda ağrıyor bugün çalışabileceğim bacak kalıyor onu da çalışırsam program bozulur, karışık olur. Gideyim kardiyo yapayım bari.

Göğüscugunu calistir
Hocam dün omuz triceps göğüs çalıştım onlarda ağrıyor.

Ağrıların genel senebi yetersiz beslenme olabilir bende bir aralar yemiyordum ve ağrılar oluyordu sonra bir yemeye başladım ağrılarım kesildi.

Ağrıların genel senebi yetersiz beslenme olabilir bende bir aralar yemiyordum ve ağrılar oluyordu sonra bir yemeye başladım ağrılarım kesildi.
Veya yeni başladıysan olabilir alışana kadar

Ben öyle yapıyorum, programın bozulacağını düşünmüyorum.

Veya yeni başladıysan olabilir alışana kadar
Hocam 5 aydır yapıyorum ama 2 hafta ara vermiştim ondan olabilir.

Vücut geliştirmenin önemli bir kısmı da kaslara gereken dinlenmeyi sağlamak. Çünkü sporda mikroyırtıklara sebep olduğunuz kas dokusu, dinlenirken kendini tamir ederek büyür. Bu sebeple uyku ve dinlenme günlerini iyi yapan sporcular daha hızlı ve verimli gelişme gösterir.

Kaslar tamir edilmeden tekrar zorlamak ciddi yaralanmalara ve iyileşme sürecinin aksamasına sebep olabilir. Tendonunuzu koparıverirsiniz veya kası yırtarsınız aylarca elinize dambıl alamazsınız sonra, bütün uğraşınız boşa gider.

Tamamen ağrısı geçene kadar beklemek zorunda değilsiniz ama ciddi ağrırken de bile bile tekrar girmeye gerek yok. Hafif sızlıyorsa çok zorlamadan tekrar çalışabilirsiniz.

Arkadaşlar haftada 2 kere sırt antrenmanı yapıyorum. Bu hafta son yaptığım antrenmandan beri sırtım ağrıyor. Normalde bugün de sırt antrenmanım var sizce gitmeli miyim?
Hayır o bölgeyi çalışmamalısın. Eğer ağrın normal kas ağrısı ise sıkıntı yok. Ama normalin dışındaysa kesinlikle o bölgeyi es geçmelisin 3-4 gün sonra tekrar rutin tempona dönebilirsin. Vücut kendini onarsın. Sağlık herseyden önemlidir bunu unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…