Sırtüstü yatarken göbek altında hafif nabız atması

Makaleler
3
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arada sırada oluyor sizde de böyle bir durum var mı? Ciddi bir şey olabilir mi bu?

Karın bölgesi göbek altında hemen.

NOT: Son zamanlarda ciddi kilo kaybı oldu malum bir hastalık kaynaklı bundan olabilir mi

Son düzenleme:
@TheJovenshire dahiliye ( iç hastalıkları ) doktoruna randevu al ve durumu belirt. Mide sorunu olma ihtimali var ve doktor gerek görürse tahlil isteyebilir.

Yanma veya son zamanlarda şişkinlik gaz çıkarma ve tuvalete eskiden daha az çıkma gibi sorunlarınız varsa bir an önce gidin ve geciktirmeyin.

@TheJovenshire dahiliye ( iç hastalıkları ) doktoruna randevu al ve durumu belirt. Mide sorunu olma ihtimali var ve doktor gerek görürse tahlil isteyebilir.

Yanma veya son zamanlarda şişkinlik gaz çıkarma ve tuvalete eskiden daha az çıkma gibi sorunlarınız varsa bir an önce gidin ve geciktirmeyin.
Sırtta yanma gibi oluyor evet şişkinlik gaz çıkarma ve daha az çıkma da var ama dahiliyeye gitmiştim bir sorun cıkmadı tahlillerde

Bu ay içinde tahlil yaptırdık dahiliyede her şeye baktılar

@TheJovenshire Sen acilen endoskopi iste muhtemelen bakteri ve enfeksiyon var. Kilo kaybı zaten en önemli belirtisidir.

Dahiliye doktoru önemsemez ise eğitim araştırmaya oradakiler ciddiye almaz ise üniversite gerekirse özelde endoskopi yaptır.

Çünkü 2 ile 5 ay arasına veriyor durumun ciddileşip ağrıların arttığında sana tedaviyi hemen vermiyorlar. O zaman endoskopi ve patoloji sonucunu bekleyelim diyorlar.

Ben tam 4 ay bekledim endoskopi için sırf antibiyotik tedavisine başlayabilmek için. Şimdi ise 3 ile 6 ay arası mide ve bağırsakta olan ilaç kaynaklı tahribatı düzeltmek için ilaç kullanıyorum.

İlerleyen zamanlarda yine endoskopiye gireceğim. Mide problemleri endoskopik gözlem yapıldıysa tedavide onunla orantılı doğrudur.

Son düzenleme:
@TheJovenshire Sen acilen endoskopi iste muhtemelen bakteri ve enfeksiyon var. Kilo kaybı zaten en önemli belirtisidir.

Dahiliye doktoru önemsemez ise eğitim araştırmaya oradakiler ciddiye almaz ise üniversite gerekirse özelde endoskopi yaptır.

Çünkü 2 ile 5 ay arasına veriyor durumun ciddileşip ağrıların arttığında sana tedaviyi hemen vermiyorlar. O zaman endoskopi ve patoloji sonucunu bekleyelim diyorlar.

Ben tam 4 ay bekledim endoskopi için sırf antibiyotik tedavisine başlayabilmek için. Şimdi ise 3 ile 6 ay arası mide ve bağırsakta olan ilaç kaynaklı tahribatı düzeltmek için ilaç kullanıyorum.

İlerleyen zamanlarda yine endoskopiye gireceğim. Mide problemleri endoskopik gözlem yapıldıysa tedavide onunla orantılı doğrudur.
Endoskopiye girdim ki hocam antral süperfisial gastrit ve boğaz reflüsü var şuan esom ve antepsin ppi ilaç kullanıyorum ve sağlıklı beslenme bazı şeylerden uzak kaldım yaşam tarzımı değiştiriyorum

Boğaz reflüsü KBB de bakıldı boğazıma ve burundan girilerek öyle tanı kondu

@TheJovenshire aynı sıkıntılarımız var. Aynı ilaçları kullanıyoruz. Ben şişkinliği azaltsın diye meteospamly ve probiyotik enzim bromolin içiyorum.

15 kilo kaybettim 2 ayda ve toplamaya çalışıyorum. Sanırım sende hayattan bıkmış halde ne olacağını bekler halde yaşıyorsun.

Su içerken iltihap ve yanık plastik kokusu geliyor mu ağzından. Su içerken canın yanıyor mu?

Uyku saatlerinde azalma ve her 2 saatte bir uyanmak sonra tekrar uykuya dalmaya çabalaman var mı?

Baş dönmesi bazen halsizlik ve uyku bastırması yaşıyor musun özellikle yemekten 30 dakika sonra?

@TheJovenshire aynı sıkıntılarımız var. Aynı ilaçları kullanıyoruz. Ben şişkinliği azaltsın diye meteospamly ve probiyotik enzim bromolin içiyorum.

15 kilo kaybettim 2 ayda ve toplamaya çalışıyorum. Sanırım sende hayattan bıkmış halde ne olacağını bekler halde yaşıyorsun.

Su içerken iltihap ve yanık plastik kokusu geliyor mu ağzından. Su içerken canın yanıyor mu?

Uyku saatlerinde azalma ve her 2 saatte bir uyanmak sonra tekrar uykuya dalmaya çabalaman var mı?

Baş dönmesi bazen halsizlik ve uyku bastırması yaşıyor musun özellikle yemekten 30 dakika sonra?

Hocam dediklerinin hepsi var su içerken yudum yudum iciyorum yoksa bogulacak gibi bile yapıyor bazen ya sürekli bir gegirme hali oluyor bazen sanki krize girer gibi aynı şeyleri yaşıyoruz sanki hic gecmeyecek gibi 22 hazirandan bu yana cekiyorum ve ağız yolundan nefes kesilecek gibi darlık oluyor bazen tabi geciyor da iste

Sol üst sırtta yanma-ağrı gibi bir şeyler oluyor mu arada sıra sizde birde hocam çok merak ettim

zaman zaman şiddetleniyor bu ağrı ve yanmalar

Yumru hissi oluyor bogazda sanki bazen tıkar da öyle gibi nefes darlıgı hissi gibi

kac gece boguluyorum diye acillerde geçirdim bir şey bulamamışlardı anca teşhis konuldu öyle böyle kbb de gastrolojide

Ayrıca b12-folat kan degerleri nasıl sizin vitamin falan ? Bende b12 folat kullanıyorum ek olarak d vitamini alıyorum birde göz kararması da oluyor bazen şu sıralar herhalde çok kilo verdik bide onunda etrkisi sıcaklarda malum

Son düzenleme:
@TheJovenshire evet sorunlarımız benzer ben nisan ayından beri çekiyorum. İlk acile gitmem kalp krizi diye olmuştu. Bana aspirin ve parol serum verdiler. Çünkü nabız 130 üzeri ve tansiyon 16 üzeri çıkıyordu her adım attığımda çarpıntı yüzünden ayakta duramıyordum.

Zamanla yemek ile suyu ayırdım sonra akşamları yatmadan evvel yemek ve içmeyi kestim. Raneks nexium panto protonex rennie aklına gelecek her şeyi kullandım.

O sol üst kaburga kısmında bulunan ağrı geçmedi hala devam ediyor. Nedeni yavaş yavaş çözdüm mide basıncı artınca sırt kaburga özellikle sol tarafta ağrı ve sancı oluyordu.

Yemekten 1 saat önce suyu kestim ve yemek yedikten sonra 2 saat su içmedim. 1 litre suyu 1 saatte yavaş yavaş içtim. Yani vücudun ağrısına göre yemek ve su rejimi oluşturdum.

Zencefil rezene limon çaylarımı içmedim. Zeytin yağlı kudret narı ve ballı kudret narı mı tüketmedim. Aklına gelebilecek her şeyi denedim.

Antrum kronik aktif gastrit ve yemek kapakçığınca gevşeklik var. İlk önce midemde ve bağırsağımdaki sorunları azaltıp yemek çeşidini arttırırsam güzel olur.

Kapakçıktaki gevşeklik için tedavi veya ameliyat ise ne gerekiyorsa onu olacağım ama bünyenin kilo kaybını önce durdurmak ve tekrardan kilo alıp kalbimi güçlendirmem gerekiyor.

B12 ve 25 hidroksi D vitamine gelince evet bunlar düşük. B12 için iğne oluyorum dodex ve D vitamini için ise cologen damla verdi o biraz mideyi yakıyor. Midemin toplanmasını bekleyip D vitaminine başlayacağım.

@TheJovenshire evet sorunlarımız benzer ben nisan ayından beri çekiyorum. İlk acile gitmem kalp krizi diye olmuştu. Bana aspirin ve parol serum verdiler. Çünkü nabız 130 üzeri ve tansiyon 16 üzeri çıkıyordu her adım attığımda çarpıntı yüzünden ayakta duramıyordum.

Zamanla yemek ile suyu ayırdım sonra akşamları yatmadan evvel yemek ve içmeyi kestim. Raneks nexium panto protonex rennie aklına gelecek her şeyi kullandım.

O sol üst kaburga kısmında bulunan ağrı geçmedi hala devam ediyor. Nedeni yavaş yavaş çözdüm mide basıncı artınca sırt kaburga özellikle sol tarafta ağrı ve sancı oluyordu.

Yemekten 1 saat önce suyu kestim ve yemek yedikten sonra 2 saat su içmedim. 1 litre suyu 1 saatte yavaş yavaş içtim. Yani vücudun ağrısına göre yemek ve su rejimi oluşturdum.

Zencefil rezene limon çaylarımı içmedim. Zeytin yağlı kudret narı ve ballı kudret narı mı tüketmedim. Aklına gelebilecek her şeyi denedim.

Antrum kronik aktif gastrit ve yemek kapakçığınca gevşeklik var. İlk önce midemde ve bağırsağımdaki sorunları azaltıp yemek çeşidini arttırırsam güzel olur.

Kapakçıktaki gevşeklik için tedavi veya ameliyat ise ne gerekiyorsa onu olacağım ama bünyenin kilo kaybını önce durdurmak ve tekrardan kilo alıp kalbimi güçlendirmem gerekiyor.

B12 ve 25 hidroksi D vitamine gelince evet bunlar düşük. B12 için iğne oluyorum dodex ve D vitamini için ise cologen damla verdi o biraz mideyi yakıyor. Midemin toplanmasını bekleyip D vitaminine başlayacağım.
Mide ilacı esom kullanıyorum sadece yeterli olur mu hocam sizce gastrit ve boğaz reflüsü icin birde sizin dışkılama durumu ne ne sıklıkla dışkılıyorsunuz mide karın ağrıları oluyor mu bazenleri ve sert dışkılama siyah dışkı falan oluyor mu

@QuaJiHuan Çok zor durumlar ya yaşamayan bilemiyor Allah kolaylık versin ikimize de tüm şifa bekleyenlere de

boğaz reflüsü insan boğuluyor gibi hissetmesi nefes darlıgı yumru bogazda takılma cok kötü oluyor ya

sürekli bir boğaz temizleme isteği oluyor bogaz kurulugu özellikle sabah kalkarken zor oluyor

tez zamanda geçer inşallah

Son düzenleme:
@TheJovenshire mide ilacı tek başına reflüyü engellemiyor bazen şurup gerekebilir.

Asidin gücünü biraz nötrlemek için ben mide koruyucusunu içtikten sonra hem yemek hem su sonrası hemen şurup içip yanmayı en aza indirirdim.

Şükür şimdilik yanma yok ama ağrı ve bağırsaklarda gaz apandisit kısmında batmalar oluyor.

Dışkı günde 1 kere şanslı olursam 2 belki o da hep katı yiyorum. Yediğim sadece haşlama patates, ufak haşlama havuç kibrit kutusu kadar tuzsuz ve yağsız beyaz peynir ve yarım ekmek.

Bazen vücut ve beynim çalışabilsin diye vişne reçelini şeker niyetine kullanıyorum. Oda ekmeğin ucunu bandırıp lezzetlendirsin diye fazlası mideyi muhtemelen yakar.

Mesela bugün sırtımın sol kaburga tarafı hep ağrıdı ve şu an bile ağrıyor. Şimdi bu ağrı ile uyumaya çalışacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı