Şişmiş batarya ile telefonu şarj etmek güvenli mi?

Makaleler
1
Eski telefonum M51 uzun süredir çorap çekmecemde duruyordu öylece. En son kullandığımda telefoncu yapıştırıcıyı iyi yapıştıramadı herhalde, arka kapak çok hafif aralıktaydı. Hiç kullanmadan aylar geçti, telefonu elime aldım, bataryası deli gibi şişmiş. İçindeki batarya hala orijinal Samsung bataryası ama herhalde ilk telefoncuya verdiğimde bataryaya zarar verdi; yoksa kendi kendine şişmesinin imkânı yok diye düşünüyorum. Neyse, telefonu son bir defa daha şarj edip içinde bir şey kalmış mı diye bakıp çöpe atmayı düşünüyorum. Şarj etmemin bir sakıncası olur mu sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şarj etmenizi asla önermem. Bu tarz şişmiş bataryalarda patlama riski var, hafife alınacak risk de değil.
Ben de şarj etmeye korktum açıkçası. Bir telefoncuya gidip ucuz da olsa bi batarya taktıracağım sonuçta yedekte dursun. Deep discharge denen bir olay varmış ondan olabilir mi batarya şişmesi?

Ben de şarj etmeye korktum açıkçası. Bir telefoncuya gidip ucuz da olsa bi batarya taktıracağım sonuçta yedekte dursun. Deep discharge denen bir olay varmış ondan olabilir mi batarya şişmesi?

tabii ki ondan olabilir. Sebebi çok da önemli değil artık zaten, şişen bataryanın içinde toksik gaz birikmesi de vardır, o bataryayı güvenli elektronik atık noktasına teslim edin. Çöpe falan da atmayın sakın

Tabii ki ondan olabilir. Sebebi çok da önemli değil artık zaten, şişen bataryanın içinde toksik gaz birikmesi de vardır, o bataryayı güvenli elektronik atık noktasına teslim edin. Çöpe falan da atmayın sakın.

Kesinlikle.

Ben de şarj etmeye korktum açıkçası. Bir telefoncuya gidip ucuz da olsa bir batarya taktıracağım sonuçta yedekte dursun. Deep discharge denen bir olay varmış ondan olabilir mi batarya şişmesi?

Bataryanın ucuzuna hiçbir zaman kaçmayın. Bazı batarya markaları var ki (örneğin Galio) 1 hafta olmadan şişiyor. Kötü batarya, başlık, kablo vs gibi şeyler şarj entegresini bile bozar. M51 kötü bir cihaz değil. Belli bir yere kadar (bana göre 2 bin lira) masrafı hak eder. Cihaz temiz ise Samsung logolu (orijinal diye satılır ama orijinal değil, sadece logolu ürünler ama piyasadaki en iyileri) batarya taktırmanız iyi olacaktır. Tahmin ediyorum 700 lira civarına takarlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı