Şişmiş batarya ne yapılır?

Biraz daha kalırsa ikinci bataryayı doğurur bu ben size söyleyeyim. Çevrenizde ki bilgisayarcılara teslim edebilirsiniz bazı bilgisayarcılarda geri dönüşüm için anlaştıkları yer oluyor. Veya bulunduğunuz bölgenin belediyesine elinizde ki hamile bataryanızla birlikte giderek sizin gibi bu durumdan muzdarip birçok kişiye yardımcı olacak bu eksikliği dile getirebilirsiniz.

Atık pil kutusuna atmayın. Onlar lityum piller için yapılmıyor. Yangın çıkarırsınız. Lityum pilleri tuzlu suda bekletip öyle imha ediyorlardı ama evde uygulanır mi bilmiyorum. Düzgün bir video ve rehber bulabilirseniz o şekilde imha edebilirsiniz. O da olmadı endüstriyel geri dönüşüme sahip bir işyerine verin. Her yerde de olduğunu sanmıyorum. Lityum piller günümüzün belası bence bu konuda.

Bakanlığın üzerinde durdugu bir konu bu. Atık piller icin pil toplama merkezleri var. Oralari araştırıp oraya götürüp atın. Çöpe atmak olmaz doğaya ciddi zararları var.
Pil toplama merkezi bulamazsanız okullarda topluyorlar bir tane okula gidip oradaki toplama kutularına atıverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…