Şişmiş batarya patlar mı?

Elimdeki cihazın bataryası yok ZTE marka bir batarya var ve biraz şişmiş.
Takdığımda çalışıyor şarj vs oluyor ama normal kullanımda kullanırken patlar mı?

Hayır günümüzdeki çoğu batarya şişme gibi sebeplerden patlamıyor ancak alabilecek bir darbede patlama muhtemel.

Hayır günümüzdeki çoğu batarya şişme gibi sebeplerden patlamıyor ancak alabilecek bir darbede patlama muhtemel.
Ama dusurmez isem bir sorun olmaz degil mi?

Kullandıkça patlama şansı artar. Yani şişmiş gidiyor zaten neden zorluyorsunuz anlamadım. Bariz bir güvenlik sıkıntısı var.

Hocam baska batarya olsa sisik olani kullanmazdim. Bir tane daha batarya var oda olü.

Batarya işi şakaya gelmez. Yazılan cevapları hayretle okudum resmen. Hemen bataryayı çıkart atık pil kutularından birine at çöpe atma sakın.

Patlamaz ancak içerisindeki gaz dışarı çıkabilir (çok yoğun bir sarımsak kokusu) ve evde isen uzun bir süre koku çıkmayacaktır.

Sabaha kadar sarjda kalsa patlarmi?
Patlar hocam. Sonuç olarak batarya şişmiş ve şarj oldukça daha da şişecektir ve bunun sonucunda da yüksek ihtimalle patlar. Bu yüzden kullanmayın bence hatta bataryayı çöpe atın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…