Az önce yıllar önce rafa kaldırdığım bataryası içeride olan bir cihazın bataryasının aşırı şişıp iskeleti kırdığını fark ettim. Bu konular hakkında çok az bilgim var. Ne yapmam gerektiğini adım adım yazar mısınız?
Bunun gibi bir durum ben de yaşamıştım eski tabletimde. Islak mendil paketini andırıyor. Tableti kibarca açıp, bataryaya çok temas etmeden, batarya bağlantılarını sökmeniz lazım. Sonrasında atık pil kutusuna postalayın. BİM'de oluyordu onlardan. Metal kutu gibi bir şey mutlaka yanında barındır. Lityum bataryaların sağı solu belli olmaz. En kötü ihtimalde metal kutuyu bataryanın üstüne atarsın.
Evi yakmamak için dışarıda, patlatmadan dikkatlice söksen bile kime verebilirsin ki? Aklıma bunu alabilecek bir yer gelmedi hiç. Sağa sola atılmaz, atılmamalı bu.
Sen en iyisi başkasına yaptır hiçbir şey sağlığından önemli değildir ama yıllar önce dediğine göre içindeki akım enerji kalmadığını düşünüyorum yine de tehlikeli
Hocam tablet 7-8 yıllık muhtemelen. En azından bana öyle geliyor. Aynı marka tabletten bende de var bu arada. Flex kabloları anakartın soketinden çıkarmaya çalışın.
Bunun gibi bir durum ben de yaşamıştım eski tabletimde. Islak mendil paketini andırıyor. Tableti kibarca açıp, bataryaya çok temas etmeden, batarya bağlantılarını sökmeniz lazım. Sonrasında atık pil kutusuna postalayın. BİM'de oluyordu onlardan. Metal kutu gibi bir şey mutlaka yanında barındır. Lityum bataryaların sağı solu belli olmaz. En kötü ihtimalde metal kutuyu bataryanın üstüne atarsın.