Sistem Açılırken Diskler Gözükmüyor

Daha fazla  
Meslek
İngilizce Öğretmeni
MSI B450 GAMING Plus anakart, Ryzen 5 2600 işlemci, G.Skill 3200 MHz 2x8 RAM, High Power 700W Simplicity güç kaynağı, Sapphire Pulse RX 590 ekran kartı, Kingston HyperX Fury 480 GB SSD, Seagate 1 TB HDD bileşenlerle yeni bir sistem topladım.

Kullanmaya başladıktan sonra bilgisayar açılırken ya da yeniden başlatırken arada bir BIOS ekranı karşıma çıkmaya başladı. İlk başlarda sadece SSD vardı sistemimde ve BIOS ekranı geldiğinde SSD takılı olarak gözükmüyordu. Bu arada bir oluyor yani rastgele. Çözmek için BIOS güncellemesi, farklı kablo, farklı SATA portlarını denedim ama sorun devam etti. Ben de sorunun SSD’de olduğunu düşünmeye başladım. Bu arada ek olarak sisteme yeni HDD aldım ve sorun yine devam etti ama sadece SSD kayboluyordu BIOS ekranında. Dün yine sistemi başlattım ve BIOS ekranı geldi. Bu sefer hem SSD hem HDD kayboldu. Sanırım bu durumda ya anakart arızalı ya da güç kaynağı, önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet kendiliğinden geliyor. Boot olmadığı için direkt Bios’a geçiyor.

Denedim. Zaten her zaman olan bir şey değil, BIOS ayarlarında bir problem yok. Direkt olarak sata portları boş gözüküyor. Boot sırası ile alakası olabilir mi?

Benzer bir sorun bende var.

Senin sorununla benimki baya farklı bende bilgisayar açıkken sorun olmuyor, sadece açılışta ya da yeniden başlatırken sorun oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…