Sistem açılırken ekran geç geliyor

4uXo

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Kingston SNV2S/500 gb M2
Ekran kartı
RTX 2060 SUPER
Anakart
Gıgabayte b 450 M K
İşlemci
Ryzen 5 5500
Bilgisayarı açıyorum başta açınca Gigabyte yazısı geliyor ekran kararıyor 1:30 dakika sonra açılıyor. Sorun nedir nasıl çözerim?

Görev Yöneticisi'nden başlangıç bölümündeki gereksiz uygulamaları etkisizleştirip deneyin.

Sırasıyla açılısı getirdim 2. resimden sonra siyah ekran geliyor. 2 dakika siyah ekran da kalıyor sonra tekrar Gigabyte yazısı açılıyor sonra @Playstor.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırasıyla açılısı getirdim 2. resimden sonra siyah ekran geliyor 2 dakika siyah ekran da kalıyor sonra tekrar Gigabyte yazısı açılıyor sonra @Playstor
Eki Görüntüle 1667999Eki Görüntüle 1668000Eki Görüntüle 1668002

Söylediğim şeyi yaptıktan sonramı böyle oldu.

Arkadaşlar yabancı ve yerli forumların birçoğunda tartışılan HP PC'lerde (özellikle çift ekran kartı olanlarda) Windows 10 yükledikten sonra PC açılırken Windows logosundan sonra 5-10 dk kadar PC'nin siyah ekranda duraksaması sorunu çözülmüştür. Şimdi yapmanız gerekenleri yazıyorum.
İlk önce Windows tuşu + r ile çalıştır komutunu başlatıyoruz ve Regedit yazıyoruz. Daha sonra açılan bölümden "düzen" - "bul" butonuna tıklıyoruz.
"Bul" kısmına "enableulps" yazıp aratıyoruz. Sonra " enableulps" ye çift tıklayıp. Açılan kutucuktan "1" olan değeri "0" yapıyoruz. Ayarları kaydedip PC'yi yeniden başlattığınızda sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. Bunu buldum deneyin isterseniz Microsoft'un sitesinden aldım.

Söylediğim şeyi yaptıktan sonramı böyle oldu.

Arkadaşlar yabancı ve yerli forumların birçoğunda tartışılan HP PC'lerde (özellikle çift ekran kartı olanlarda) Windows 10 yükledikten sonra PC açılırken Windows logosundan sonra 5-10 dk kadar PC'nin siyah ekranda duraksaması sorunu çözülmüştür. Şimdi yapmanız gerekenleri yazıyorum.
İlk önce Windows tuşu + r ile çalıştır komutunu başlatıyoruz ve Regedit yazıyoruz. Daha sonra açılan bölümden "düzen" - "bul" butonuna tıklıyoruz.
"Bul" kısmına "enableulps" yazıp aratıyoruz. Sonra " enableulps" ye çift tıklayıp. Açılan kutucuktan "1" olan değeri "0" yapıyoruz. Ayarları kaydedip PC'yi yeniden başlattığınızda sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. Bunu buldum deneyin isterseniz Microsoft'un sitesinden aldım.
Teşekkürler AMD sistemim (ASUS anakart) ilk açılışta çok geç görüntü geliyordu, bu işlemle sorunum çözüldü.

@Playstor Teşekkürler AMD sistemim (ASUS anakart) ilk açılışta çok geç görüntü geliyordu, bu işlemle sorunum çözüldü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı