Bilgisayarı prize her yeni takışımda videoadaki durumla karşılaşıyorum.
Yani açıldıktan bir saniye sonra kapanıp tekrar çalışmaya başlıyor ama prizden çıkarmadığım sürece böyle bir durum yok.
Bununla ilgili birçok kişiye danıştım. Normal diyeni de vardı PSU'da ya da RAM'de sorun var diyen de. En son ASUS'tan özetle senin parçalarda uyumsuzluk var diye bir cevap geldi. İncelediğimde RAM'in anakartın QVL listesinde bulunmadığını gördüm. Bu endişe edilmesi gereken bir şey midir? Aynı RAM'in 16 GB olanı listede var ama bu yok. Bu liste ne kadar elzemdir? RAM'i listeye göre değiştirmeli miyim? Değiştirirsem videodaki durum ortadan kalkabilir mi ya da bu açılışta bahsettiğim durumun varlığı ne kadar önemli?
teşekkür ederim. peki bu restart atmasına gelecek olursam videoda çok normal karşılanmış. sadece cold bootta gerçekleşiyor olması endişe etmemi gerektirecek bir durum mudur?
Videoyu izleyin videodaki sorunu kasayı topladığımdan beridir yaşıyorum bunun nedeni gece yatarken akım koruma prizinin düğmesini kapatmam, düğmeyi kapatmaz isem sorun gerçekleşmiyor ve kasa reset atmadan başlıyor. Bu sorunu çözemedim BIOS fotoğrafları aşağıdadır acaba ben mi yanlış bir şey...
Sistemi ilk kurup, startı verince RAM frekanslarının ayarlanması için restart atması normaldir.Ama her gün günlük kullanımda bu olay gerçekleşiyorsa bu normal değil bence
Videoyu izleyin videodaki sorunu kasayı topladığımdan beridir yaşıyorum bunun nedeni gece yatarken akım koruma prizinin düğmesini kapatmam, düğmeyi kapatmaz isem sorun gerçekleşmiyor ve kasa reset atmadan başlıyor. Bu sorunu çözemedim BIOS fotoğrafları aşağıdadır acaba ben mi yanlış bir şey...
Sistemi ilk kurup, startı verince RAM frekanslarının ayarlanması için restart atması normaldir.Ama her gün günlük kullanımda bu olay gerçekleşiyorsa bu normal değil bence
Denedim sonuç aynı, ikizim de bu anakartın mATX modeli var onda böyle bir problem yok, bellekleri değiştirdim yine aynı, BIOS sorunu olduğunu düşünüyorum yakında düzeltirler.
evet bana da öyle geliyor. internette araştırdığımda daha ziyade overclock yapmış insanların karşılaştığı bir durum olduğunu gördüm. onlara da bios üzerinden çözüm öneriyorlardı. şahsen ben pek kurcalamak istemedim. yeni bios sürümünü bekleyeceğiz artık. yardımlarınız için ikinize de teşekkür ederim.