Sistem açılırken "to skip disk checking press any key" hatası

Er73748

Megapat
Makaleler
10
Merhaba. Bu akşam bilgisayarımı normal şekilde açtım. Ancak çok hızlı şekilde açıldı. Bir şey olmaz deyip bekledim Windows gelmesini. Daha sonra sistem açıldı ancak renkler çok birbirine karışmıştı. Ancak arada sırada Windows geliyordu ama çok düşük çözünürlükteydi. Daha sonra sistemi güç tuşundan kapatıp tekrar açtım ve bu zaman ise "to skip disk checking press any key" kısmı geldi ve ben bilerek geçmedim. Taramasını yaptı ve sistemi yeniden başlattı Windows. Şimdi hiçbir sorunu yok, gayet güzel kullanıyorum. İlgili olabilir, bundan önce Mouse'um bozulmuştu ve fare hareket etmiyordu, ben de fareyi çıkartıp eski çalışan faremi taktım. Acaba donanım değişikliği sonucu sürücü kısmında sorun olmuş olabilir mi? (bunu Windows açık iken yaptım) bu arada aygıt yöneticisinde kurulmamış veya üstünde ünlem olan aygıt yok, bütün güncellemeler tam. Ancak Radeon Software bozuk olarak kullanıyorum. (ekran kartımın gelmesini bekliyorum, daha sonra sürücüyü de düzelteceğim) ayrıca SSD kullanıyorum (WD Blue) WD aracı ve HD Tune ile tarama yaptırdım (sağlık taraması) gayet güzeldi. Sizce bu sorun neden oldu ve nasıl çözebilirim?

Çok gerekli olduğunu düşünmüyorum ama sistemim;
R3 2200G
RX 570 OC 4 GB
8 GB RAM 3000 MHz
A320 M-K Gaming
250 GB WD Blue SSD

Son düzenleme:
Hocam aklıma bir şey gelmedi ama belki diske dair bir sorun bulabiliriz diye Crystalbenchmark ve diskınfo programları ile de kontrol edebilir misiniz?

Dediğim gibi sistemde sadece bir tane SSD var ve onun da sonuçları iyiydi. Yani bir sorun yoktu. Bu arada HD Tune ile error scan ve health kısımlarını yaptım. Dediğiniz programlar ile de hemen bakıyorum.
@yeeet Dediğiniz programlar ile de denedim. Yazma okuma kısmında sorun yok. Söylenilen değerler ile çok yakın.

Bozuk grafik kartı sürücüsü kullandığınızı söylemiştiniz hocam. Ben WHQL sürümü ile bile sıkıntı yaşıyordum. Sebebi bu da olabilir.
Ayrıca kulladığınız farenin sürücüleri ile eski mousenizin sürücülerinin çakışması yüzünden olabilir mi bilmiyorum ama aygıt yöneticisinden sürücüleri kaldır seçeneği var ise yapıp sistemi yeniden başlatırsanız düzelebilir.(sorun mouse sürücüsü ile alakalı olma durumunda)

Bozuk grafik kartı sürücüsü kullandığınızı söylemiştiniz hocam. Ben WHQL sürümü ile bile sıkıntı yaşıyordum. Sebebi bu da olabilir.
Anladım. Dediğim gibi en yakın zamanda sürücüleri yenilemeyi düşünüyorum. Ekran kartım gelsin bütün sürücüleri tekrardan kuracağım. Teşekkür ederim yardımınız için.
DDU ile bozuk sürücüyü kaldırmayı dener misiniz? Hatayı almadan önce bilgisayarı kullandığınızda neler yaptınız?

Oyun bile oynamadım. Video izledim, Sosyal'e baktım. Dediğim fare olayı bir önceki açıçta oldu.

Ayrıca kulladığınız farenin sürücüleri ile eski mousenizin sürücülerinin çakışması yüzünden olabilir mi bilmiyorum ama aygıt yöneticisinden sürücüleri kaldır seçeneği var ise yapıp sistemi yeniden başlatırsanız düzelebilir.(sorun mouse sürücüsü ile alakalı olma durumunda)

Şöyle gözüküyor ve şu anda fare ile ilgili bir sorunum yok.

1626293448007.png

Bilerek Windows sürücüsünü ellemedim tekrar sorun çıkartmasın diye.
Sebep driver olmayabilir. Windows'un başka bir sebeple tarama yapması mümkün. Eğer tarama başarılı tamamlandıysa bence endişelenecek bir şey yok.

Bir sorun ile karşılaşmadım tarama yaparken. Ayrıca neden birden tarama yapsın ki? Öyle bir ayarı açmadım.

Ekran kartınız yakın bir zamanda gelecekse sabredin hocam. Sürekli tekrarlanırsa o zaman müdahale etmek daha mantıklı olur bence.

Bu hafta gelecek gibi duruyor. Sisteme takmadan önce bütün sürücüleri temizleyip (AMD sürücülerini) daha sonra kart ve işlemcime uygun olan sürücüleri kuracağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı