Sistem açılırken "to skip disk checking press any key" hatası

Er73748

Megapat
Makaleler
10
Merhaba. Bu akşam bilgisayarımı normal şekilde açtım. Ancak çok hızlı şekilde açıldı. Bir şey olmaz deyip bekledim Windows gelmesini. Daha sonra sistem açıldı ancak renkler çok birbirine karışmıştı. Ancak arada sırada Windows geliyordu ama çok düşük çözünürlükteydi. Daha sonra sistemi güç tuşundan kapatıp tekrar açtım ve bu zaman ise "to skip disk checking press any key" kısmı geldi ve ben bilerek geçmedim. Taramasını yaptı ve sistemi yeniden başlattı Windows. Şimdi hiçbir sorunu yok, gayet güzel kullanıyorum. İlgili olabilir, bundan önce Mouse'um bozulmuştu ve fare hareket etmiyordu, ben de fareyi çıkartıp eski çalışan faremi taktım. Acaba donanım değişikliği sonucu sürücü kısmında sorun olmuş olabilir mi? (bunu Windows açık iken yaptım) bu arada aygıt yöneticisinde kurulmamış veya üstünde ünlem olan aygıt yok, bütün güncellemeler tam. Ancak Radeon Software bozuk olarak kullanıyorum. (ekran kartımın gelmesini bekliyorum, daha sonra sürücüyü de düzelteceğim) ayrıca SSD kullanıyorum (WD Blue) WD aracı ve HD Tune ile tarama yaptırdım (sağlık taraması) gayet güzeldi. Sizce bu sorun neden oldu ve nasıl çözebilirim?

Çok gerekli olduğunu düşünmüyorum ama sistemim;
R3 2200G
RX 570 OC 4 GB
8 GB RAM 3000 MHz
A320 M-K Gaming
250 GB WD Blue SSD

Son düzenleme:
Bir sorun ile karşılaşmadım tarama yaparken. Ayrıca neden birden tarama yapsın ki? Öyle bir ayarı açmadım.
Bir ayar açmanıza gerek yok. Bende de olmuştu, ama bende taramaya başlayamıyordu nedense, bilgisayarın her açılışında tarama yapmaya çalışıyordu. Sonra sebepsiz bir şekilde düzeldi. Sizde de Windows muhtemelen küçük bir sıkıntıyla karşılaşıp tarama yaptı ve düzeltti. Bence korkacak bir şey yok, sebep driver bile değil.

Hocam bir etki edeceğini düşünmüyorum ama sfc/scannow komutunu burada da dener misiniz? Denemekte fayda var sonuçta. -her konuya bunu yazmaktan bıkmadım evet -

Hocam son olarak sorun yazılımsal olduğu için Windows Update ile taratıp arızalı, eksik sürücü vs. bulabilirsiniz. Haricinde ekran kartınızı beklemekten başka çare gözükmüyor.

Hocam son olarak sorun yazılımsal olduğu için Windows Update ile taratıp arızalı, eksik sürücü vs. bulabilirsiniz. Haricinde ekran kartınızı beklemekten başka çare gözükmüyor.

Update'leri geciktirmeyen birisiyim. Yani gelirse ve bir sorunu yoksa güncellemeleri yapıyorum. Şimdi tekrar kontrol ettim ve güncelleme yok. Ki bu sistem bana güncelleme kısmında çok sevdiğim bir sistem. Şimdiye kadar güncellemeleri mükemmel şekilde yaptı, hiçbir sorun yaşatmadı.

Haklısınız, sadece bazen hatalı şeyleri bulup onarmaya çalıştığını gördüğüm için söylemiştim hocam. Sanırım artık tek çare ekran kartını beklemek.

Güncelleme: Sistemi eski mouse ile kullandım şimdiye kadar. Ve bir daha o tarama yeri gelmedi. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…