Sistem açılırken "Windows sabit disk sorunu algıladı" hatası

865916

Picopat
PC'mi açtığımda "Windows sabit disk sorunu algıladı" hatası verdi. İnternetten baktım, hemen içindeki verilerimi USB'ye attım CMD'den chkdsk /r /f yaptım sorun gene geldi. Dün oldu. Az önce yaptım CMD'den. Ne yapmalıyım? HDD gitmiş midir? HDD 16 yıllık. PC de eski, bozulduysa yeni PC alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
16 yıllık HDD den fazla birşey beklememek lazım. Para varsa yenisini al

Şu adımları uygulayın BIOS chipset güncel değilse mutlaka güncelleyin, masaüstü kullanıyorsanız kasayı açın HDD kontrol edin tam yuvasına tam oturmamış olabilir.

HDD ve SSD hatalarını denetleme ve onarma:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun devam ederse işletim sistemini yeniden kurun test edin.

Windows 10 USB ile format:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Umarım sorununuz çözülür.

Kolay gelsin.

Çözümü aldığım kaynak: https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/all/windows-sabit-disk-sorunu-algıladı/3489d078-d9fd-46a4-ad92-3183ec75ec13

Denedim görmüştüm olmuyor artık yeni pc alırım

Denedim görmüştüm olmuyor artık yeni pc alırım
Hocam emin olmak için önce şu iki işlemi yapar mısınız?

DiskGenius kurun ve disk sağlığına bakın, sonra bad sektör taraması yaptırın

Bu sonuçlara göre daha doğru karar verme şansınız olur.

c
Pc çok yavaşladı google ya. Bile zor gireriz şuan dışardayım eve gidince bakarım.

Pcde internet yok modemi başka yere taşıdım telefondan internet bağlasam yüklenir mi

Şuan iyi gidiyor 6000 deyim turuncu çıktı sadece 1 tane.

Şuan iyi gidiyor 6000 deyim turuncu çıktı sadece 1 tane.

Buda böyle

Böyle

Dosya Ekleri

• 20250112_122315.jpg
    420,4 KB · Görüntüleme: 23
  • 20250112_122220.jpg
    276 KB · Görüntüleme: 22
  • 20250112_122622.jpg
    182,5 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

Hocam, biraz sürdü ama artık eminiz, ne yazık ki diskiniz can çekişiyor. Sistem değiştirmek yerine ilk başta diskinizi değiştirmenizi tavsiye ederim. Problemleriniz büyük ihtimalle diskten kaynaklanmakta.

Hocam, biraz sürdü ama artık eminiz, ne yazık ki diskiniz can çekişiyor. Sistem değiştirmek yerine ilk başta diskinizi değiştirmenizi tavsiye ederim. Problemleriniz büyük ihtimalle diskten kaynaklanmakta.
Hmm tamam tamir edilirimi bunla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…