Sistem açılırken "Windows sabit disk sorunu algıladı" hatası

865916

Picopat
PC'mi açtığımda "Windows sabit disk sorunu algıladı" hatası verdi. İnternetten baktım, hemen içindeki verilerimi USB'ye attım CMD'den chkdsk /r /f yaptım sorun gene geldi. Dün oldu. Az önce yaptım CMD'den. Ne yapmalıyım? HDD gitmiş midir? HDD 16 yıllık. PC de eski, bozulduysa yeni PC alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hmm tamam tamir edilirimi bunla.

Yok hocam, sağlık durumu iyi olsa 3-5 bad sector sıkıntı yaratmaz derdim, işaretleyip geçersiniz anlamında ama bu durum onun çok ötesinde. Disk ömrünü gerçekten doldurmuş.

Ama tavsiye ettiğim şuydu, eğer yeni bilgisayar yerine önce sadece diski değiştirirseniz, tahmin ettiğim gibi problemleriniz diskten kaynaklanıyor ise, görece sorunsuz bir bilgisayarınız olacaktır.

Sonuçta yeni disk her durumda alacaksınız. Bu dediğim gerçekleşmezse de yeni bilgisayar yoluna giderdiniz.

Yok hocam, sağlık durumu iyi olsa 3-5 bad sector sıkıntı yaratmaz derdim, işaretleyip geçersiniz anlamında ama bu durum onun çok ötesinde. Disk ömrünü gerçekten doldurmuş.

Ama tavsiye ettiğim şuydu, eğer yeni bilgisayar yerine önce sadece diski değiştirirseniz, tahmin ettiğim gibi problemleriniz diskten kaynaklanıyor ise, görece sorunsuz bir bilgisayarınız olacaktır.

Sonuçta yeni disk her durumda alacaksınız. Bu dediğim gerçekleşmezse de yeni bilgisayar yoluna giderdiniz.
Alacağım yeni bilgisayar zaten emekleriniz için sağolun.

Ne kadar gider veya disk yangın çıkarır mı

Alacağım yeni bilgisayar zaten emekleriniz için sağolun.

Ne kadar gider veya disk yangın çıkarır mı

İçine kaybedince canınızın sıkılacağı verileri koymadığınız sürece disk ölene kadar kullanabilirsiniz. Kesin süreyi söylemek ne yazık ki mümkün değil. Hatta sağlık durumu daha iyi olan diskler için normalde yazılım gün verir ama sizinkine vermemiş, yani o kadar kötü esasında. Teorik olarak her an gidebilir. Ve bu diskte zaten siz her daim okuma/yazma hatası almaya da başlamışsınız.

Yangın falan normal şartlarda hayatta olmaz, diskin ömrünün bitmesi öyle bir şey değil.

İçine kaybedince canınızın sıkılacağı verileri koymadığınız sürece disk ölene kadar kullanabilirsiniz. Kesin süreyi söylemek ne yazık ki mümkün değil. Hatta sağlık durumu daha iyi olan diskler için normalde yazılım gün verir ama sizinkine vermemiş, yani o kadar kötü esasında. Teorik olarak her an gidebilir. Ve bu diskte zaten siz her daim okuma/yazma hatası almaya da başlamışsınız.

Yangın falan normal şartlarda hayatta olmaz, diskin ömrünün bitmesi öyle bir şey değil.
Tamamdır hocam ben gene % olarak sağlığına bakayım.

Sağlığını göstermiyor hocamiki tane - var

Son düzenleme:
Sağlığını göstermiyor kısmını anlamadım hocam, DiskGenius yazılımı (daha önce kullandığınız) şu an sağlıkla ilgili veri mi vermiyor? İki tane mi diskiniz var?

Bir de Harddisk Sentinel var, onu da deneyebilirsiniz:

https://www.harddisksentinel.com/hdsentinel_pro_portable.zip
Hocam uyarı yedim yazamadım ÿyüzde olarak sağlık kısmı var attığınız fotoğrafta orayı kastettim hd sentinel denedim öncedem açmıyor pc yeni harddisk alacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı