Sistem açılış ve kapanış süresini kısaltma

• Konuyu başlatan Cem Güney Demirel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 8.842
C

Cem Güney Demirel

Ziyaretçi
Normalde format attıktan sonra sistem önceki haline nazaran biraz daha hızlı açılıp kapanır ama bu son formatlamamdan sonra fark edilir bir gecikme söz konusu. Güncellemeleri yaptım, kullandığım birkaç program var, onları kurdum o kadar. Bu sorun neyden kaynaklanabilir? Nasıl çözülebilir?

2 farklı sonuç buldum ama denemedim; regedit'ten

Kod:
HKey Local Machine> SYSTEM>Current Control Set>Control>Session Manager>Memory Management>Prefetch Parameters

anahtarından Enable Prefetcher 3 değerini 5 yapmakmış, diğeri ise
Microsoft .NET Framework 4.0 yazılımını kaldırmakmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Microsoft .NET Framework 4.0 kaldırırsan doğal olarak Framework'le yazılan programları kuramayacağın için bilgisayarında bir değişiklik olmaz.

Bunları kim öneriyor çok merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açılış süresini kısaltmak için Boot Time Defrag yapmanız gerek. Bunu PerfectDisk ile yapabilirsiniz mesela. Ayrıca WinBootInfo gibi programlarla açılışı neyin uzattığını da görebilirsiniz. Yine CCLeaner ile açılıştaki gereksiz yazılımları da devre dışı bırakarak süreyi kısaltmak mümkün.

Peki kapanış süresi için de geçerli mi bu dedikleriniz? Özellikle kapanma süresi sıkıntılı, normalde kapatma düğmesine bastıktan kısa süre sonra sistem kapanışa geçerdi ama şimdi 20-30 saniye kadar bekliyor. Hani uzun zamandır kullanıyor olsam neyse de daha yeni formatlandı, sistemi yorabilecek birşey de yüklü değil.

desktop0601201302572539.jpg

Açılışta çalışan bunlar var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı