Çözüldü Sistem açılıyor ama çevre birimlerine güç gitmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eduP3

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650 Super, Ryzen 5 3600, Gigabyte b450m S2H, 8x2 XPG Ram.
Meslek
Öğrenci
Henüz dün yeni bilgisayar topladım. Daha önce hiç kendi başıma toplamamıştım. Dikkatli bir şekilde tüm bağlantıları Vs. yaptım. İlk çalıştırmada fanlar Vs. çalışmadı. Birkaç kere daha denedim yine olmadı. Bir bilgisayarcıya götürdüm, prize taktığı gibi çalıştı alet. Eve getirince de sorun çıkarmadı. Fakat daha az önce yemek yiyeceğim için PC'yi uykuya aldım. Daha sonra açmaya çalışınca fanlar Vs. çalıştı ama ne monitörde görüntü var ne de klavye, mouse Vs. çalışıyor.

Denediğim ve işe yaramayan çözümler:

RAM'i farklı slotta deneme, ekran kartını çıkarıp takma, BIOS bataryasını çıkarıp birkaç saniye metaline basılı tutma, kasanın güç tuşuna beş, on saniye basılı tutma.

Çözüm
PSU nedir? Sisteminizi yazar mısınız? Priziniz topraklı mı?

Sorunu halletim teşekkür ederim yorumunuz için. BIOS pilini çıkarttıktan sonra 15-20 dk bekledim BIOS kendini resetledi, sorunum çözüldü. Daha öncesinde yaptığımda az bekletmiştim ondan düzelmedi muhtemelen.
PSU nedir? Sisteminizi yazar mısınız? Priziniz topraklı mı?

Sorunu halletim teşekkür ederim yorumunuz için. BIOS pilini çıkarttıktan sonra 15-20 dk bekledim BIOS kendini resetledi, sorunum çözüldü. Daha öncesinde yaptığımda az bekletmiştim ondan düzelmedi muhtemelen.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı