Sistem açılmayıp anakartta sarı ışık yanıp sönüyor

liberalkarınca

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım açılmıyor. Anakartta normalde çalışırken hep açık kalan sarı ışık var ama şu an sadece yanıp sönüyor, sabit durmuyor ( anakartımın modeli ASUS Prime B450M-A2). Her şey yerli yerinde, dün gece kapatıp uyudum, sabah açılmıyordu. Bazı yöntemler denedim ama olmadı. BIOS pilini söküp res attım.
PSU kısa devre yapıp çalışıp çalışmadığına baktım(çalışıyor).
Her şeyi söküp bekledim taktım olmadı vs.
Nedir sizce sorun?

Son düzenleyen: Moderatör:
1. PSU Sorunu:

PSU'nun yeterli güç sağladığından emin ol. Test edebiliyorsan, PSU'nun voltaj çıkışlarını kontrol et. Güç kaynağında bir sıkıntı olabilir.

2. Anakart Kısa Devresi:

Anakartın kısa devre yapıyor olabilir. Bunu test etmek için sadece işlemci ve RAM ile başlatmayı deneyebilirsin.

3. RAM Sorunu:

RAM'leri tek tek çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsin. Bazen bir RAM modülü arızalanabilir.

4. BIOS Sorunu:

BIOS sıfırlama işlemini doğru yapmamış olabilirsin. Clear CMOS jumper'ını kullanarak BIOS'u sıfırlamayı deneyebilirsin.

5. Ekran Kartı:

Ekran kartını çıkarıp sadece işlemci ve RAM ile başlat. Eğer ekran kartında bir sorun varsa, bilgisayar açılmayabilir.

6. İşlemci (CPU) Sorunu:

İşlemcinin yerinden oynayıp oynamadığını kontrol et. Pinler zarar görmüş olabilir.

7. Kısa Devre ve Bağlantılar:

Anakartta herhangi bir hasar veya gevşek bağlantı olup olmadığını kontrol et. Bazen kabloların gevşemesi de soruna yol açabiliyor.

8. Anakart Arızası:

Eğer her şey doğruysa ve hala açılmıyorsa, anakartın kendisi arızalı olabilir. Garantisi varsa servise göndermek iyi olabilir. Umarım yardımcı olabilirim.

1. PSU Sorunu:

PSU'nun yeterli güç sağladığından emin ol. Test edebiliyorsan, PSU'nun voltaj çıkışlarını kontrol et. Güç kaynağında bir sıkıntı olabilir.

2. Anakart Kısa Devresi:

Anakartın kısa devre yapıyor olabilir. Bunu test etmek için sadece işlemci ve RAM ile başlatmayı deneyebilirsin.

3. RAM Sorunu:

RAM'leri tek tek çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsin. Bazen bir RAM modülü arızalanabilir.

4. BIOS Sorunu:

BIOS sıfırlama işlemini doğru yapmamış olabilirsin. Clear CMOS jumper'ını kullanarak BIOS'u sıfırlamayı deneyebilirsin.

5. Ekran Kartı:

Ekran kartını çıkarıp sadece işlemci ve RAM ile başlat. Eğer ekran kartında bir sorun varsa, bilgisayar açılmayabilir.

6. İşlemci (CPU) Sorunu:

İşlemcinin yerinden oynayıp oynamadığını kontrol et. Pinler zarar görmüş olabilir.

7. Kısa Devre ve Bağlantılar:

Anakartta herhangi bir hasar veya gevşek bağlantı olup olmadığını kontrol et. Bazen kabloların gevşemesi de soruna yol açabiliyor.

8. Anakart Arızası:

Eğer her şey doğruysa ve hala açılmıyorsa, anakartın kendisi arızalı olabilir. Garantisi varsa servise göndermek iyi olabilir. Umarım yardımcı olabilirim.
Psu çalışıyor ama evet yeterli güç veremiyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı