Sistem alırken hangi marka tercih edilmeli?

SeyitAli253

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel® Alder Lake Core™ i7-12700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.50GHZ P-CORE Max 4.7GHZ;45W ;10nm SuperFin
4 GB RTX 3050 Ti 128-Bit Max-P 80Watt + 15 Watt DB 2.0
32GB (2x16GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM
Merhaba, ileride masaüstü için para biriktiriyorum. Tek düşündügüm işlemci için AMD mi almalıyım Intel mi (kalite olarak)? Ekran kartını Radeon mu NVIDIA mı almalıyım? AMD bütçe dostu ama performans ve sıcaklıkta nasıl? Hiç kullanmadım tek bildigim fazla şikayet olması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum selam, bilgisayarı ne için toplayacaksın? Oyun mu, iş mi, render mi? Buna göre tavsiye vermek daha uygun olur. Artık eskisi gibi değil yüzlerce çeşit seçenek var.

Merhaba, ileride masaüstü için para biriktiriyorum. Tek düşündügüm işlemci için AMD mi almalıyım Intel mi (kalite olarak)? Ekran kartını Radeon mu NVIDIA mı almalıyım? AMD bütçe dostu ama performans ve sıcaklıkta nasıl? Hiç kullanmadım tek bildigim fazla şikayet olması.
AMD yani Radeon ekran kartlarında son serilerinde (6 nesil ve 7 nesilde) baya iyi ve nvidia tarafında kendisinden daha pahalı kartları tokatlıyorlar.
İşlemcilerde ise AMD f/p olmakla beraber intel işlemcilerindeki aşırı voltaj hataları nedeniyle (13 ve 14 nesillerde) alınmaz.

Aynı düzeyde bir rekabet te ekran kartında AMD Radeon daha fazla FPS verir. Özellikle DLSS olmayan oyunlarda çok işe yarar. İşlemcide oyun ise Ryzen, render vs programlar kullancak isen Intel diyebilirim.

Geçen arkadaşımdaki laptopta PES atarken oyundan atıyordu .
Bunu üzerine çözümlere bakarken AMD lerde boyle bi hatanın olmadıgını ve intel tarafındaki hatayı fixlemek için ise bazı cpu çekirdeklerini inaktif etmemiz gerekti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı