Sistem Aniden Donuyor

denix_07

Hectopat
Yer
Alanya, Antalya
Daha fazla  
Windows 7 kullanıyorum, daha bir kaç hafta önce format atıldı. Arada sırada bu sorun oluyor. Oyundayım, aniden sistem donuyor ve hiç bir şey yapamadan reset atmak zorunda kalıyorum. Bazen donmak ile beraber ses de takılıyor. Sorunum ne olabilir? Kaspersky, NPE, HitmanPro, DR. Web, MalwareBytes, AdwCleaner ile tarattım, virüs olmadığını söylüyor. Sorunun RAM'dan ya da HDD'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum, çünkü HDD 4 senelik modeli de WD 7200 RPM 320 GB. Sorunum ne olabilir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci veya ekran kartı ısınmasıdır.

Şimdi BF3 Online oynarken Aniden sistem ve ses dondu ve MAVİ EKRAN oldu ve Crash Dump felan yazıyordu ne yapabilirim ?!!!
Kasanın içini bir kaç hafta önce temizlemiştim sorun ısınmadan değil . İşlemci 38 Derece Anakart 30 Derece GPU : 34 Derece.

Virüs falan olabilir mi? Bir tarat derim.

Kaspersky, NPE,HitmanPro,DR.Web,MalwareBytes , AdwCleaner ile tarattım virüs olmadığını söylüyor.
Virüs değil, sıcaklık değil. Daha ne olabilir ki? Aklıma daha bir şey gelmiyor. Tahminimce en kötü ihtimal Windows dosyalarında eksik vardır.
Düzenleme: sfc /scannow komutu ile Windows dosyalarının tam olup olmadığını test eder misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa içi temizliği ayrı, işlemci, ekran kartı macun durumu ayrı.

Sistemi açınca ısı düşük olur, yükle artar, senin durumunda oyun ile sistemi zorluyorsun, ısı da artıyor. Oyundayken sıcaklıklara baktın mı, bakmadın sanırım. Anlattığın klasik ısınma problemi, önce gözlemle sonra karar ver.

Eventviewera girersen orada hatanın ne olduğuna ulaşabilirsin. Gerçi mavi ekranda hatanın ne olduğu da yazar. Muhtemelen IRQL less or not equal gibi bir hata vermiştir.
İstersen minidump dosyanı gönderirsin foruma, bakan bakar.

Bende de aynı durum olmuştu.Isınma olmayabilir. Anakartın üstündeki işlemci soğutma birimleri hasar görmüş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…