Sistem aniden donuyor

Hüsaral

Hectopat
Sorun iki gün önce başladı. İnternette gezinirken veya oyun oynarken on dakika sonra donuyor. Mavi ekran falan da yok, klavye ve fare çalışmıyor, bilgisayar hiçbir girişi algılamıyor. Ayrıca çıkışlar da hemen donuyor. Format attım, değişen bir şey olmadı. HDTune ile taradım, hatalı sektör yok. RAM testi de yaptım, hiçbir şey çıkmadı. Garip olan ise Windows 7'de bu sorunların hiç olmaması. Ne yapabilirim?

Sorun iki gün önce başladı. İnternette gezinirken veya oyun oynarken on dakika sonra donuyor. Mavi ekran falan da yok, klavye ve fare çalışmıyor, bilgisayar hiçbir girişi algılamıyor. Ayrıca çıkışlar da hemen donuyor. Format attım, değişen bir şey olmadı. HD Tune ile taradım, hatalı sektör yok. RAM testi de yaptım, hiçbir şey çıkmadı. Garip olan ise Windows 7'de bu sorunların hiç olmaması. Ne yapabilirim?

Ekran kartı driverınız güncel mi?

HDD dolu ise boşaltın.
Ekran Alıntısı.PNG

Yerel Disk adlı bölüm Windows 8.1.
Sorun iki gün önce başladı. İnternette gezinirken veya oyun oynarken on dakika sonra donuyor. Mavi ekran falan da yok, klavye ve fare çalışmıyor, bilgisayar hiçbir girişi algılamıyor. Ayrıca çıkışlar da hemen donuyor. Format attım, değişen bir şey olmadı. HDTune ile taradım, hatalı sektör yok. RAM testi de yaptım, hiçbir şey çıkmadı. Garip olan ise Windows 7'de bu sorunların hiç olmaması. Ne yapabilirim?
Düzenleme: Windows 7'de de bu sorunlar ortaya çıktı ama daha az çıkıyor. İşlemciden şüpheleniyorum çünkü, Prime95 testi yaptığım zaman aynı sorunlar çıkıyor.

Düzenleme: Ekran kartında da sorun yok, sorun büyük ihtimalle ya işlemcide ya da anakartta. Zaten küçük kardeşimin bilgisayarı devirmesi sonucunda hard disk gitti, yerine SSD geldi. Ekran kartını çıkarttığımda ilk başta sorun yoktu (görüntü sürücüsünün bazı sitelere girince çökmesi dışında) ama daha sonra yine donmaya başladı. Ben de 3 çekirdeğe geçtim. Üç çekirdekte de sorun yoktu ama bugün yine donmaya başladı, bir çekirdeği daha kapattım; şu anda çift çekirdekli. Sorunu çekirdek sayısını azaltarak geçici bir şekilde çözdüm ama uzun vadeli bır çözüm yolu hâlâ bulamadım. Bulunca yazarım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı