Çözüldü Sistem anlık sesi kesip kasma yapıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emre arslan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar herkese. Başlıkta yazdığım gibi bir sisteme sahibim. Win 10 işletim sistemi, oyunlarım 500 GB SSD ve 1 TB HDD bulunuyor sistem 120 GB SSD kurulu. Benim sorunum bayağı sinir bozucu bir olay araştırmadığım yer kalmadı bulamadım ne olduğunu. PC yükteyken ya da boştayken fark etmiyor saliselik bir çıt sesi geliyor ve atıyorum video izliyorsam ya da oyundaysam ses kesilip hafif bir kasma yaşıyor PC. Özelikle oyunlarda çıt ladığı anda bazen seste gidip oyunu kasıyor bazen ise sadece oyun saliselik kasılıyor bu çıt çıt sesi delirtti beni. Bütün driverlarım güncel bu arada antivirüs kullanmıyorum virüs taramasınıda yaptırdım ama hiçbir şey çıkmadı. Biraz uzun olduysa kusura bakmayın yardımınızı bekliyorum. Teşekkür ediyorum.

i5 -4690 - 16 GB 1800 MHz RAM -GTX980 4 g - 800W Corsair PSU -ASUS ROG Formula 7 anakart

Çözüm
Çok ilginç şekilde olayı çözdüm. Sistem SSD'ye kurulu olmasına rağmen HDD sizlere ömür olmuş. Oyunlarda ve bazen Windows'ta kasma yapıyormuş, çıt çıt seste onun eseri. Her çıt çıt edişinde sistemi saliselik kastırıyordu HDD. Söktüm sorun bitti. Gittik mecbur SSD aldık bütün oyunları oraya klonladım şimdi yağ gibi akıyor PC maşallah.
Gel sarılalım kardeş. Koca yaz bunu araştırdım lakin kesin bir cevap bulamadım. Üst üste kurulan sürücülerden oluyor dediler. DDU ile sürücüleri kaldırıp yeniden kurdum lakin işe yaramadı. Belki sende işe yarar, deneyebilirsin. Ben temiz format atarak kurtuldum. Seninki nasıl çözülür emin değilim ama 2-3 çözüm yazayım. Deneyip gözlemle.

DDU programı ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp en güncelini kur ( bir kısım insanlarda işe yaramış )

HD Tune ile diskini taratıp sorun var mı yok mu bir bak.

Sistemini ağır bir stress testine sok. 2-3 saat sonunda hata alıp almadığına bir bak ( OCCT, Cinebench R20, Prime95 gibi programlar ile )

En son ise temiz bir format ( mümkünse )

Çok ilginç şekilde olayı çözdüm. Sistem SSD'ye kurulu olmasına rağmen HDD sizlere ömür olmuş. Oyunlarda ve bazen Windows'ta kasma yapıyormuş, çıt çıt seste onun eseri. Her çıt çıt edişinde sistemi saliselik kastırıyordu HDD. Söktüm sorun bitti. Gittik mecbur SSD aldık bütün oyunları oraya klonladım şimdi yağ gibi akıyor PC maşallah.

Çözüm

Hocam aynı sorun bende de var. Galiba benim de HDD ölmüş. Deneyeceğim bakalım çözülecek mi sorun. Teşekkürler cevap için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…