Sistem aşırı ısınıyor ve pompa fanı görmüyor

fatihdemirag_

Kilopat
Arkadaşlar sistemi yeni topladım, 360mm Corsair H150 Elite cappelix XT kullanıyorum, sıcaklık 84 derecelere çıkıyor. Pompa kafasından gelen kablo AiO pumpa takılı. Ve sistem açıldığında fanlar sürekli kırmızı yanıp sönüyor yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• 90C595DA-30F2-438D-8B63-68D086B2690B.jpeg
    119,6 KB · Görüntüleme: 35
Pompayı eğer anakartında pompa takılması gereken pin varsa ona tak, eğer yoksa cpu_fan1'e tak. Cpu_fan1'e takmayı dene.

Oyun açmadan sistem kendini kapatmaz ki radyatör üstteki değil mi? Sıvı iletir pompa çalışmasa da ısınmaz. Yanlış bir overclock mu var?
overclock yok sistem açılır açılmaz sıcaklık yükseliyor windowsa giremiyorum bile hocam, işlemci 5600x

overclock yok sistem açılır açılmaz sıcaklık yükseliyor windowsa giremiyorum bile hocam, işlemci 5600x
pompanın kafasındaki ışıklar yanıyo, sonra radyatör ve fanlarımın ışıkları kırmızı yanıp sönüyor, cpu over tempeture hatası verip kapatıyor sistem kendisini

Sıvı soğutmanın metali üzerinde jelatini söktünüz mü? Görüntüde geliyorsa başka neyden yapar ki böyle. Soğutucu değmiyor ve havada kalmış olabilir mi ?

Sıvı soğutmanın metali üzerinde jelatini söktünüz mü? Görüntüde geliyorsa başka neyden yapar ki böyle. Soğutucu değmiyor ve havada kalmış olabilir mi ?
pompayı çıkartıp elime koydum ve anında soğudu, sistem yeni diye termal macun yok işlemcinin üzerinde, jelatinde yok, termal macunsuz çalıştırıp sadece windiwosa girmek istedim, termal macun olmadığı için yapabilir mi bunu ?

Macunsuz olmaz havada kalır ve değmez. Zaten zımparalı gibi tırtıklıdır tahminimce macunsuz %50 iletir diyebiliriz. Fakat bir yer havada kalır bastırır işlemciyi. Etrafı değmez. Macun olmadığındandır. Doğru pul veya somun kullandığınızdan da emin olun.

doğru kullanıyorum hocam am4 braktetleri ve vidalarını taktım ama termal macun olmadığı için büyük ihtimal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…