Sistem ASUS logosunda takılı kaldı

Yunus75

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarim burada dondu kaldı. Altta gözüken F2, del gibi tuşlara basıyorum bir şey olmuyor. R ne yapacagim? Hiçbir şey yapamıyorum.

Dosya Ekleri

• 16972179293278910809868329354109.jpg
    55,1 KB · Görüntüleme: 38
Bilgisayarı kapatın fişini çekin başlat tuşuna birkaç saniye basılı tutun içindeki kalan enerji de çıksın. Sonra laptopu ters yatırıp vidalarını sökün ve BIOS pilini bulun. Saat pili gibi 25 kuruş gibi bir şey. Onu dikkatlice çıkarın sonra yeniden takın. Bilgisayarın kapağını kapatın ve bilgisayarı çalıştırın. BIOS sıfırlanmış olması lazım. Sorun çözülmediyse BIOS pili bitmiştir bilgisayarcıya götürün o halleder.

Şimdi ASUS yazisida gelmiyor ne yapayım bilgisayarciyami götüreyim.

Pili çıkarttığın gibi taktın değil mi ters takmadın onun düz şekli nasıl takılacak anakartta + diye göstermesi lazım pil yuvasında. Eğer düz takmışsan ve yinede açılmıyorsa pil bitmiş demektir.

Kanka ben bilgisayarı yeni aldım bi arkadaşı aradım bios pilindenmi diye o dedi ki sen bilgisayarı yeni aldin sıkıntı ondan değildir dedi ve evet bios pilini düz taktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…