Merhaba. Sorunum disk birleştirme hakkında. Başka forumlarda bu konuyu açtım fakat yeterli cevap alamadım (disk birleştirme bir şeye yaramaz gibi). Çok saçma geldi. Ben de Technopat'ı takip ettiğim için buraya yazmaya karar verdim. Tamam, konuya geçelim . Disk birleştireceğim fakat %10-%15 arası şu anda. Ne zaman "Sisteme ayırıldı" sekmesini "En iyi duruma getir" e tıklasam birşey olmuyor. Yani şöyle tıklıyorum oluyor bitiyor ama hala %15, yani değişmiyor. Sadece "Yerel Disk C:" iyileşiyor. Buna bir çözümünüz var mı ? Windows en son ve sürüm orjinaldir.
Sisteme ayrıldı kısmı format sırasında kurulum dosyalarını attığı 200 mb civarındaki bir alandır. Bu bölümde disk birleştirilmesi yapılmaz, yapılsa bile bir katkısı olamaz. Normal C: , D: disklerinizi birleştirdiyseniz sorun yoktur.
Dostum eger sistem ayrıldı alanı olamasın istiyorsan, format esnasında diskleri sil ve c-d olusturursun. Ve sistem ayırldı sekmesi gelir. C sistem ayrıldının hemen altında olsun ve c'yi sil. Sistem ayrıldıya tıkla. Genişlet de. Tamam de. Artık sistem ayrıldı. C ile birleşir yok olur.
Dostum eger sistem ayrıldı alanı olamasın istiyorsan, format esnasında diskleri sil ve c-d olusturursun. Ve sistem ayırldı sekmesi gelir. C sistem ayrıldının hemen altında olsun ve c'yi sil. Sistem ayrıldıya tıkla. Genişlet de. Tamam de. Artık sistem ayrıldı. C ile birleşir yok olur.
Amaç nedir buradaki ? Ben diyeyim hiçbir şey. Sistem ayrıldı kısmının amacı PC çökünce Windows açılmasa dahi Windows'u kurtarabilmektir. O yüzden bı kısma dokunulmamalıdır.