Sistem bazen açılmıyor

Uzayra

Centipat
Memlekete 15 günlük tatile gittim. Bilgisayarımın fişini falan çektim. Geldiğimde bilgisayarım açılmıyordu. Fişte biraz beklettikten sonra açıldı. Fakat bu olaydan sonra bilgisayarım bazı durumlarda açılmıyor. Mesela bugün TV'de oyun oynamak için bilgisayarı içerdeki fişe taktım açıldı. Sonra geri getirdim. Bu sefer açılmadı. Işıkları yandı bir anda söndü. Beşli priz var bende. Bir prizden çıkarıp diğerine taktım. Bu sefer açıldı. Direk prizle alakalı diye düşünebilirsiniz. Fakat başka prizlerde de aynı sorunu yaşadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Memlekete 15 günlük tatile gittim. Bilgisayarımın fişini falan çektim. Geldiğimde bilgisayarım açılmıyordu. Fişte biraz beklettikten sonra açıldı. Fakat bu olaydan sonra bilgisayarım bazı durumlarda açılmıyor. Mesela bugün TV'de oyun oynamak için bilgisayarı içerdeki fişe taktım açıldı. Sonra geri getirdim. Bu sefer açılmadı. Işıkları yandı bir anda söndü. Beşli priz var bende. Bir prizden çıkarıp diğerine taktım. Bu sefer açıldı. Direk prizle alakalı diye düşünebilirsiniz. Fakat başka prizlerde de aynı sorunu yaşadım.
Bu durumda BIOS pilini değiştirmek işe yarayabilir. Bunun dışında güç kaynağınız kaynaklı sorunları da göz ardı etmemek gerekir.

%90 statik birikmesi kaynaklı. Cihazı güçten çekip açma tuşuna 15 sn basılı tutun.
Yaptım. Sonrasında tuşa bastım açılmadı. Beş dakika bekledikten sonra tekrar bastım ve açıldı.

%90 statik birikmesi kaynaklı. Cihazı güçten çekip açma tuşuna 15 sn basılı tutun.
Bu çözüm değil. Sorun çözülmedi. Neden çözüldü diye işaretlediniz bilmiyorum. Artık forum böyle mi yönetiliyor?

Son düzenleme:
Yaptım. Sonrasında tuşa bastım açılmadı. Beş dakika bekledikten sonra tekrar bastım ve açıldı.

Bu çözüm değil. Sorun çözülmedi. Neden çözüldü diye işaretlediniz bilmiyorum. Artık forum böyle mi yönetiliyor?

Siz açıldı yazdığınız için moderasyon çözüldü sanıp işaretlemiş, sinirlenmenize gerek yok. Sorun geç açılmasıysa birkaç güne eski hızına dönecektir. Bunun haricinde ne yaşanıyor?

Siz açıldı yazdığınız için moderasyon çözüldü sanıp işaretlemiş, sinirlenmenize gerek yok. Sorun geç açılmasıysa birkaç güne eski hızına dönecektir. Bunun haricinde ne yaşanıyor?
Geç açılma sorunu değil. Prizden çekip başka bir prize veya içerdeki tvye taşıdığımda bazen pc açılmıyor. Bir süre sonra açılıyor veya prizi değiştikten sonra açılıyor. Herkes statik elektrik dedi. Bu gün bir arkadaşım bios pili çıkar dedi. Veya bir süre fişten çekilmiş olarak kalsın dedi. Çoğunu zaten yaptım fakat sorun yine aynı. Bu arada sinirlenmedim. Çözüm olsa ben işaretlerdim zaten.

Geç açılma sorunu değil. Prizden çekip başka bir prize veya içerdeki TV'ye taşıdığımda bazen PC açılmıyor. Bir süre sonra açılıyor veya prizi değiştikten sonra açılıyor. Herkes statik elektrik dedi. Bugün bir arkadaşım BIOS pili çıkar dedi. Veya bir süre fişten çekilmiş olarak kalsın dedi. Çoğunu zaten yaptım fakat sorun yine aynı. Bu arada sinirlenmedim. Çözüm olsa ben işaretlerdim zaten.

Sorun sürekli aynı prizlerde oluyorsa prizlerde, değilse de PSU'da sorun olabilir. Elektrikten anlayan birinin bakması lazım, sorun donanımsal olduğu için daha fazla yardımcı olamıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı