Arkadaşlar bilgisayarın özelliklerini üstte belirttim ve anakartı değiştikten sonra böyle yazmaya başladı. Açılırkende Casper çıkıyordu biosdan kapattım. Bu ne demek oluyor ? @Recep Baltaş,@Ali Güngör ve @MF konuya bakarsanız sevinirim.
Muhtemelen MSI, Casper'a iş yapmış, Casper x model makinalarında kullanılan anakartı vermiş.
Senin aldığın da sanırım o model.
Rahatsız ediyorsa BIOS'dan logoyu disable yaparsın.
Ek olarak BIOS güncellemen varsa onu da yapıver, elin değmişken.
Eski anakartım P4m890M2 idi. Bios güncelledim bilgisayar açılmıyordu. Bu yüzden anakart değişti ve Casper logosu eskiden yoktu. Zaten logoyu disable yaptım. Bios güncellemek istemiyorum.
Bu anakart MSI'ın sitesinde dahi yok. Parça Casper bir bilgisayardan sökülüp takılmış olabilir, BIOS'unu bulmak neredeyse imkansız oluyor bu modellerde.
Peki bu casperin benim bilgisayarla alakası var mı ? Sistemde casper bileşen yok. Bios güncellemekten korkuyorum bozduğum için. Zaten @Recep Baltaş "Bu sorunlar genellikle eski anakartlarda olur" demişti bios bozulduğunda.