Sistem birden fazla mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

kaynopat

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, selam Steam'den oyun indirirken mavi ekran ekran hatası alıyorum. Bilgisayarım kendi kendini yeniden başlatıyor, bazen donuyor. Oyun falan oynuyorum hiçbir sorun olmuyor. Bir bilgisayarcı abiye sorduğumda. Almış olduğum mavi ekran resimlerini gösterdim. SSD bozulmuş dedi. Emin olamadım, almış olduğum mavi ekranlar şu şekilde;
  • Irql_not_or_equal
  • SYSTEM_PTE_MISUSE
  • Kmode_expectıon_not handled.
  • KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
  • Attempted_wrıte_toreadonly_memory
  • PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

mavi ekran minidump dosyaları

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam,

Erişim iznini kaldırmalısınız.

Düzeltim şimdi.

Sistemine uygun olan güncel sürücüyü indir kur, Wi-Fi ve internetle alakalı bir dosya var. Ağ sürücülerini de güncelle.

Son dosyalarında full diske işaret eden modüller var, Disklerini kontrol et. HD Tune website sağlık verilerini at.
Rich (BB code):
Ntfs!LfsQueryLastLsn+0x3b
Ntfs!NtfsWriteLog+0x1fd
Ntfs!NtfsChangeAttributeValue+0x3eb
Ntfs!NtfsUpdateStandardInformation+0x366
Ntfs!NtfsCommonCleanup+0x4654
Ntfs!NtfsFsdCleanup+0x1bd

Lenovo vantage üzerinden network boost ayarını kapat.

COD oyunu ile ilgili de bir dosya var? Kaç disk var ve bu oyunla ilgili spesifik bir durum var mı ?

Olay raporlarını da at : Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak

Son düzenleme:

Sistemine uygun olan güncel sürücüyü indir kur, Wi-Fi ve internetle alakalı bir dosya var. Ağ sürücülerini de güncelle.

Son dosyalarında Full diske işaret eden modüller var, disklerini kontrol et. HD Tune website sağlık verilerini at.
Rich (BB code):
Ntfs!LfsQueryLastLsn+0x3b
Ntfs!NtfsWriteLog+0x1fd
Ntfs!NtfsChangeAttributeValue+0x3eb
Ntfs!NtfsUpdateStandardInformation+0x366
Ntfs!NtfsCommonCleanup+0x4654
Ntfs!NtfsFsdCleanup+0x1bd

Lenovo Vantage üzerinden network Boost ayarını kapat.

CoD oyunu ile ilgili de bir dosya var? Kaç disk var ve bu oyunla ilgili spesifik bir durum var mı?

Olay raporlarını da at: Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak

Merhaba sistemimde bir adet skhynix_hfm512 GB dhtni-87a0b marka(512 GB) SSD var. 10GB kısmını ayırıp format için kullanıyorum. (MS-DOS komutlarını kullanarak atıyorum.) Lenovo Vantage network Boost kapalı kullanıyorum. Bir tane CoD Warzone var, başka oyun yüklü değil. Oyunla ilgili herhengi bir problemim yok crash bile yemiyorum. Oyun oynarken donma falan olmuyor. HD Tune programı ile sağlığını tarıyor ama kayıt defterini çıkartmıyor. Sürekli 5dk geri sayıyor ama detaylı bilgi vermiyor.

yönetim olayları log kayıtları

Dosya Ekleri

• 23-Ekim-2023_16-44 hata taramasý.png
    23-Ekim-2023_16-44 hata taramasý.png
    25,1 KB · Görüntüleme: 19
  • 23-Ekim-2023_17-06 benchmark.png
    23-Ekim-2023_17-06 benchmark.png
    65,6 KB · Görüntüleme: 22
Merhaba sistemimde bir adet skhynix_hfm512 GB dhtni-87a0b marka(512 GB) SSD var. 10GB kısmını ayırıp format için kullanıyorum. (MS-DOS komutlarını kullanarak atıyorum.) Lenovo Vantage network Boost kapalı kullanıyorum. Bir tane CoD Warzone var, başka oyun yüklü değil. Oyunla ilgili herhengi bir problemim yok crash bile yemiyorum. Oyun oynarken donma falan olmuyor. HD Tune programı ile sağlığını tarıyor ama kayıt defterini çıkartmıyor. Sürekli 5dk geri sayıyor ama detaylı bilgi vermiyor.

yönetim olayları log kayıtları
Download Hard Disk Sentinel üzerinden sağlık verilerini ve smart ekranını paylaş SSD disklere errorscan yapmanın çoğu zaman anlamı yok bana göre.

DDU ile hem ekran kartının hem de işlemcinin dahili kartının sürücülerini kaldır ve güncelleri kur.

Lenovo vantage yazılımını kaldır.

Bu mavi ekranlar tam olarak ne zaman ve nasıl başladılar?

Download Hard Disk Sentinel üzerinden sağlık verilerini ve Smart ekranını paylaş SSD disklere errorscan yapmanın çoğu zaman anlamı yok bana göre.

DDU ile hem ekran kartının hem de işlemcinin dahili kartının sürücülerini kaldır ve güncelleri kur.

Lenovo Vantage yazılımını kaldır.

Bu mavi ekranlar tam olarak ne zaman ve nasıl başladılar?

Merhaba geç cevap verdiğim için kusura bakmayın, ekran görüntülerini yüklüyorum. Yeni format attığım için sürücülerini internetten yeni yüklemiştim.(forma soru sormadan önce format attım) CrystalDiskMark ile hız testi yaptığımda mavi ekran hatası alıyorum.

Windows güncellemelerinde sonra olmaya başladı. Belki de gelen güncellemeler sonucuda SSD bozulmuş olabilir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-10-23 181253.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-23 181253.png
    104,5 KB · Görüntüleme: 19
  • smart görünüm.png
    smart görünüm.png
    120,9 KB · Görüntüleme: 24

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı