Sistem boşta boot ekranına dönüyor

ulaslan0

Hectopat
Merhaba. Yakın zamanda Kioxia M.2 SSD aldım ve format atıp sistemi bunun üzerine kurdum. Bilgisayar kullanmadığım zaman boşta bırakıyorum geri geldiğimde resimlerdeki gibi boot sorunu yaşıyorum. Bilgisayarı kapatıp açınca düzgün bir şekilde sistem boot ediliyor.
Sistem düzgün çalışırken boşta bırakınca böyle olması can sıkıcı bir hâl almaya başladı. Bu sorunla ilgili hiçbir kaynak bulamadım. Bu sorunu yaşayanın Windows'u hiç açılmıyor ama bende kullanılabiliyor, şu an bu bilgisayardan yazıyorum.
Sizce sorun nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tek kullanımlık key ile aktifleştirdim, yeniden format istemediğim bir çözüm.

SSD sorunlu olabilir.
Ne kadar doğru gösteriyorlar bilemiyorum ama hard disk sentinelde sağlığı açısından bir sorun gözükmüyor. Bilgisayarı tüm gün boyunca kullansam ve hiç boşta bırakmasam böyle bir sorun olmayacak, yani çalışma konusunda da bir sıkıntı yok. Sadece boşta bıraktığımda arada boot sorunu yaşıyorum bu şekil. Yine de sorunlu olabilir mi dersiniz?

Olabilir. Bilen birine sorulmalı.

Güç ayarlarından uyku modunu kapatın.

Geçici demekten kastım aslında buydu. Uyku moduna geçtikten boot menunun diski görmemesi normal değil gibi sanki hocam.

Diski kapatıyor, şu şekildede deneyebilirsiniz uyku modunu devreye alın, gelişmiş güç ayarlarından, sabit diski kapatmak için beklenecek süreyi -0- yapın.

Diski kapatıyor, şu şekildede deneyebilirsiniz uyku modunu devreye alın, gelişmiş güç ayarlarından, sabit diski kapatmak için beklenecek süreyi -0- yapın.
tam da size bunu sorucaktım, uyku ayarlarına bakarken bu dediğiniz ayarı gördüm, 20 dakika olarak gözüküyor. Default ayar bu değil mi ama bu sorunun herkeste olması gerekmez mi bu sefer?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…