Sistem boşta boot ekranına dönüyor

ulaslan0

Hectopat
Merhaba. Yakın zamanda Kioxia M.2 SSD aldım ve format atıp sistemi bunun üzerine kurdum. Bilgisayar kullanmadığım zaman boşta bırakıyorum geri geldiğimde resimlerdeki gibi boot sorunu yaşıyorum. Bilgisayarı kapatıp açınca düzgün bir şekilde sistem boot ediliyor.
Sistem düzgün çalışırken boşta bırakınca böyle olması can sıkıcı bir hâl almaya başladı. Bu sorunla ilgili hiçbir kaynak bulamadım. Bu sorunu yaşayanın Windows'u hiç açılmıyor ama bende kullanılabiliyor, şu an bu bilgisayardan yazıyorum.
Sizce sorun nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tek kullanımlık key ile aktifleştirdim, yeniden format istemediğim bir çözüm.

1.jpg

2.jpg

333407845_6735942386432735_6618565578334121373_n.jpg

3.jpg

Ben de aslında SSD'de problem olduğunu düşünmüyorum. Belli ki bir ayar SSD'yi uykudan sonra kapanmaya zorluyor/öyle ayarlanmış (Aslında bu konuda Kioxia'nın desteğine yazdım böyle bir şey olsaydı bahsederlerdi sanırım ama bana direkt çözüm yöntemleri sundular.). Ama sistem SSD'si bile değilken diğer diskleride uyanmamaya zorlaması bir düşündürmüyor değil. Değişim imkanım varken bunu değerlendirmek istiyorum. Yine aynı sorun olursa içim rahat olur en azından. Uyku modu da fena olmuyordu, bilgisayarı aktif kullanıyorum kullanmadığım zamanlarda bile açık bırakıyorum.

SSD'yi iade ettim ve tekrar satın aldım. Şu an sistemi kurdum ve yine uykudan uyanmıyor. Sorun SSD'de değilmiş yani. Boşa günlerce uğraşmış oldum.

Siz ne yaptınız, çözebildiniz mi sorunu?

Evet SSD'de sorun yoktu ama sizi ikna edemedim, SSD kullanmaya başladığımdan beri uyku modu kapalı kullanıyorum, çözmeyede uğraşmadım açıkcası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı