Sistem boşta iken 3050 48 derece

rael_01

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, geçen günlerde NFS Unbound satın aldım. Bilgisayarım maximum grafiklerde oyunu 80-40 FPS arası çalıştırıyor, yani sistemimi büyük oranda zorluyor. Yaklaşık 2 saat boyunca bu oyunu oynadım. 25-30 dakika sonra bilgisayarı yeniden başlattım. Açılırken monitörde CPU overheat gibi bir uyarı çıktı(kısa zamanlıydı tam okuyamadım). Bilgisayarı açtığımda görev yöneticisinde GPU 48 derece gösteriyordu(bilgisayar boşta), CPU ise sıcaklık gözükmüyordu. Herhangi bir sorun var mıdır? Virüs taraması yapmalı mıyım?
GPU: RTX 3050 8 GB VRAM
CPU: AMD Ryzen 7 5800X 8 Çekirdek

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, geçen günlerde NFS Unbound satın aldım. Bilgisayarım maximum grafiklerde oyunu 80-40 FPS arası çalıştırıyor, yani sistemimi büyük oranda zorluyor. Yaklaşık 2 saat boyunca bu oyunu oynadım. 25-30 dakika sonra bilgisayarı yeniden başlattım. Açılırken monitörde CPU overheat gibi bir uyarı çıktı(kısa zamanlıydı tam okuyamadım). Bilgisayarı açtığımda görev yöneticisinde GPU 48 derece gösteriyordu(bilgisayar boşta), CPU ise sıcaklık gözükmüyordu. Herhangi bir sorun var mıdır? Virüs taraması yapmalı mıyım?
GPU: RTX 3050 8 GB VRAM
CPU: AMD Ryzen 7 5800X 8 Çekirdek
Virüs taraması yapmanız gerekmiyor. Böyle durumlarda Sıcaklık değerlerini kontrol etmeniz gerekiyor. Oyun sırasında MSI Afterburner ile takip edebilirsiniz. Overheat aşırı ısınmadan olur bunu biliyorsunuzdur. Bir şey olmaz diye düşünüyorum. Aşırı ısındığı zaman parçalar kendisiyle birlikte bilgisayarı kapatır eğer parçalarınızda öyle bir özellik varsa. Stok fan kullanıyorsanız değiştirin. Termal macununu yenileyin. Kasanızın tozlarını alın. Bunları yapmayı bilmiyorsanız bir bilgisayarcıya yaptırabilirsiniz. Boşta 48 derece gayet iyi. Önemli olan yükte kaç derece olduğu. Kısaca size tavsiyelerim;
Termal macunu yenileyin.
Bilgisayarın bütün tozlarını alın
Hava akışını düzenleyin
Stok fan kullanıyorsanız değiştirin
(İsteğe bağlı) Ekran kartının macununu yenileyin.
Bence bilgisayarcıya götürün iyice incelettirin. Özellikle işlemciyi.

Son düzenleme:
Boşta 48 derece olması zaten normal değil mi? Oyun oynarken 90 derece ve üzeri olursa o zaman endişelenebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı