Sistem boşta iken CPU kullanimi %70

Korsan program veya oyun indirdiniz mi? Mining yapabiliyor diye söylentiler vardı. Bir de oyunlar için hile programı kullandınız mı?
call of duty tarzı 1 2 oyun indirdiydim birde nfs2 hilelisini indirdim sıkıntı olabilirmi acaba? son dönemde NFS2 indirdydim
yüksek olan dün geceydi diğer 2si pc'yi yeni açtm şuan direk attım diğer 2sini

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    31,9 KB · Görüntüleme: 139
  • 12.png
    49,4 KB · Görüntüleme: 85
  • 41.png
    31,9 KB · Görüntüleme: 138
Dostum, işlemcin durmadan yüksek kullanım göstermiyorsa bir sorun yok. (Boşta) Çünkü arka planda güncelleme vesaire yapıldığında (Windows Update) işlemci kullanım %50 ve üzerine çıkıyor. Kendim deneyimledim oradan biliyorum .

şuan mesela %70 oldu wup nedir en altta çok yüksek gösteriyor onu

Dosya Ekleri

• wıp.png
    51,7 KB · Görüntüleme: 146
Dostum virüs bu. Aşağıda ki açıklamayı oku .

wup.exe trojan / miner sınıfında bir zararlıdır. Virustotal taramasında wup.exe için şu teşhisler karşımıza çıkıyor:

• Emsisoft Trojan.Generic.22538020 (B)
  • AVG Win64:Malware-gen
  • Avast Win64:Malware-gen AVGWin64:Malware-gen
  • DrWeb Trojan.BtcMine.1667
  • ESET-NOD32 Win64/BitCoinMiner.CS türevi bir zararlı
  • F-Secure Trojan.Generic.22538020
  • Kaspersky HEUR:Trojan.Win32.Miner.gen
Bu tespitlerden de görülebileceği gibi wup.exe bir kripto para üretmeye yarayan zararlı yazılım. Kripto para üretimi yapan yazılımlar bilgisayar CPU ve GPU yani işlemci ve grafik işlemciyi aşırı çalıştırılar. Bu da bilgisayarını çok yavaşlatır. CPU'nun %100 de çalışmasının sebebi wup.exe dosyasıdır.

Hızlıca wup.exe dosyasından kurtulan lazım. Yukarıdaki antivirüslerden biriyle sistemimi tarayabilir ve virüsten kurtulabilirsin.

Wup.exe dosyası genelde c:\Kullanıcılar\%Kullanıcı-Adı%\appdata\local\temp\wup\ klasöründe bulunur. Wup.exe dosyasını el ile temizlemeye çalışma. Kullanımda olduğu için muhtemelen silemeyeceksin. Aynı zamanda bilgisayarda sadece wup.exe değil birden fazla zararlı dosya olabilir bu sebepten antivirüs - antimalware programı kullan.

Bilgisayarında kullandığın şifreleri de değiştirmeni öneririm. wup.exe aynı zamanda bir trojan uygulama. Bilgi çalabilir, parolaların başkalarının eline geçebilir.

Aşağıdaki programlardan biriyle tarama yapabilirsin:

Sana tavsiyem ilk önce bilgisayarına temiz kurulum yapman. Ardından bütün hesap şifrelerini değiştirmen. Biraz bilinçli kullan bilgisayarı. Yoksa bu tarz sorunlarla sürekli karşılaşırsın.

teşekkürler şuan indiriyorum geri dönüş yapıcam

wup ne yazık ki bir adware + virus + spyware. Geçmiş olsun.

Tavsiyelerim:
1) Bilgisayardaki bütün önemli şifreli işlemlerinizi hatırlamaya çalışın. Bankacılık, Steam, sosyal medya, satın alma vs gibi bütün şifre gerektiren işlemlerinizin şifrelerini cep telefonunuzu kullanarak değiştirin derim.

2) Windows Explorer üzerinde "Dosya uzantılırını göster" deyin. Böylelikle karşınıza çıkan bir dosyanın başka bir şey görünümlü exe olup olmadığını anlarsınız.

3) Bilgisayarınızdaki değerli "nesneleri" (film, müzik, ofis belgesi, vs gibi şeyler, exe dosyaları ve uygulamalar değil) mümkünse bir bulut hesaba yönlendirin. Böylece virüs girmeyen bir bölgede yedekleriniz olur.

4) Format atın. Windows'u da Microsoft'un kendi sitesinden indirip, korunaklı bir bilgisayarda kurulumunu hazırlayın, asla enfekte olmuş bilgisayarda kurulum hazırlamayın.

5) İnternet bağlantısını fiziksel olarak kesip bilgisayarı kapatın. sonra USB'yi takıp temiz bir kurulum yapın.

6) Bir ücretli güvenlik yazılım edinin.

7) Crack'lı oyun indirmeyin. İlla indirmeniz gerekiyorsa da güvenilir siteleri araştırın (burada değil!) ve onlardan indirin. Güvenli diyebileceğiniz sitelerde yoksa alternatiflere bakmayın. 1000'lerce başka oyun var, illa ki birisi size aynı keyfi verecektir.

@curiousoftech önerdiğini Emsisoft programını indirdim ve (Wup) ortadan kalktı şuanda % 5 10 lara düştü CUP sizce format atmam gerekirmi yada orjinal w10mu satın almalıyım..?

Tavsiyem temiz kurulum yapman. Fakat aktaramayacağın dosyalar varsa kullanmaya devam edebilirsin. Bilinçli kullanmaya çalış tarayıcıyı . Yaptığın indirmelerden bulaşıyor...

Orjinal Windows 10 alıp almamanla alakalı bir durum değil bu. İstersen OEM key alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…