Sistem boşta iken fazla RAM kullanımı

Onur421

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, sistemim boşta iken yüklediğim görsellerdeki gibi çok fazla gereksiz RAM kullanıyor. Hiçbir uygulama açık değilken bile halihazırda 16 GB'lık belleğin 4 GB'ını kullanıyor fakat işlemlere girip baktığımda toplam kullanılan belleğin bu kadar olmadığı ortada. Bunun neden böyle olduğu hakkında bir fikri olan var mı, var ise yardımcı olursanız sevinirim. Diğer açılan konulara da baktım ama bir çözüm bulamadım.

Normal bir şey bu. Sistem dosyaları arka planda çalışmaya devam ettiği için bu kadar ram kullanımı gayet normal.

Bana normal geldi. Başlangıç uygulamalarını kontrol eder misin kullanmadığın programları devre dışı bırak.
Bir de antivirüs taraması yaparsan iyi olur.

Senin sistem için normal durum yine de gereksiz bir şey olduğunu düşünüyorsan görev yöneticisinde çalışan her şeyi göstermen lazım gereksiz olan varsa kapatırsın yine de çok RAM artmaz 16 GB RAM için çok fark etmeyebilir. 4 GB kullanması iyi.

Bana normal geldi. Başlangıç uygulamalarını kontrol eder misin kullanmadığın programları devre dışı bırak.
Bir de antivirüs taraması yaparsan iyi olur.
Tam tarama yaptım ama bir şey çıkmadı. Başlangıç uygulamalarında da bir tek steelseries gg açık çok bir etki yapmıyor.

Senin yine iyiymiş. 4 çok normal. Benim arka plandaki programlar falan derken 6-7 arası genelde

Eki Görüntüle 1691838
programlar açıkken bende de aynı durum oluyor

Arkaplanda MS Defender gibi uygulamalar biraz kullanıyor olmalı. Kontrol ettim, bende şu an en çok o kullanıyor, ardından EA geliyor. Normal bence ya.

Gayet normal bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…