Sistem boştayken 1500X CPU 50-60 derece arasında gidip geliyor

afextrobanya

Megapat
Merhaba,

Son Windows güncellemesinden sonra AMD Ryzen 5 1500X işlemcim var ve bugünden itibaren boştayken 50-60 dereceleri görür oldu. Hatta ilk başlatmamda fan sesini bile net duyar oldum. Normalde böyle değildi. Sizce normal mi?

Ekran Kartı: GTX 1060 6 GB

İşin komik kısmı oyun + arka planda tarayıcı vesaire açtığım zaman sıcaklık 65 derece üstüne çıkmıyor. Yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1654212764468.png
    75 KB · Görüntüleme: 40
  • 1654212926371.png
    42,9 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü olduğunu varsayıyorum bende güzel soğutma sistemi bir kasa var sistem boştayken 60 derece sıcaklık gördüğüm çok fazla oluyor. Zaten havalar da ısınıyor bunlar normal değerler. Fan sesi bende de çok çıkıyordu 2 gündür kasanın yanındaki deliklerin arasını temizledim bayağı bir toz çıktı. Sonrasında fan sesi tamamen kesildi. Sana tavsiyem fanlarını bir üflettir ya da kendin yap ama iç donanıma zarar vermeden yap yapacaksan. 55-65 arası sıcaklıklar sistem boştayken normal. Oyun açtığında yaptığın ölçüm yanlış bu arada oyunu açınca dur hemen sıcaklık kaç bakayim dersen doğru ölçüm alamazsın. Oyunu aç sonra Core Temp (ya da hangisini kullanıyorsan) aç ve oynamaya başla 10 dk sonra programa geri dön ve Max sıcaklık kaçı görmüş ona bak. İşte o sıcaklık senin oyun oynarkenki CPU sıcaklığın oluyor. Oyun oynarken de 85-90 arası sıcaklıkta normal (yüksek sistem isteyen oyunlarda).90 üstüne çıkarsa eğer birazcık endişelenebilirsin. Öyle bir sıcaklık görürsen ona göre de çözümler bakarız. Benim işlemcim de 11. nesil i5 ve RTX3070 Ti ekran kartı kullanıyorum.

Sana tavsiyem fanlarını bir üflettir ya da kendin yap ama iç donanıma zarar vermeden yap yapacaksan.
Adam Windows güncellemesi sonrası sıcaklıklarım arttı diyor, sen fanlarına üflettir diyorsun. Yazılanı okumaya tenezzül etmeyi düşünüyor musun?

Adam Windows güncellemesi sonrası sıcaklıklarım arttı diyor, sen fanlarına üflettir diyorsun. Yazılanı okumaya tenezzül etmeyi düşünüyor musun?

Okudum okudum merak etme. Windows güncellemesi ben de yaptım. Onunla alakası yok sadece ondan sonra fark etmiştir ona yorumlamıştır. Bunun farkındayım. Bu yüzden o kısmı doğrudan pas geçtiğimi düşünememiş olabilirsin ama bu agresif tutumun neden? Farzı misal gerçekten de okumadım diyelim. Kaba olmanı zorlayan şey nedir? Hayatın sana sert davranması mı? Yoksa bir takım sorunlarının olması mı? Sorun her ne ise içinde yaşayabilirsin

Okumuyorsun çünkü. Adam Windows güncellemesi sonrası sıcaklıklarım arttı diye kendisi söylüyor, hâlâ Windows kaynaklı değil diye uzatıyorsun. Saçma sapan hikayeleştirmelerde bulunmuşsun, bir de geliyorsun kabalığını neye borçluyuz diyorsun.

Yaptığı güncelleştirmeyi eskisine çeksin, sıcaklıkları azalsın, sen de usul usul bu konudan uzaklaş. Nasıl fikir? Çünkü yanlış öneriler veriyorsun.

Son Windows güncellemesi cidden sıkıntılı. 3 aylık termal macunu yeniledim az önce. Saçma ısınmalar hala devam ediyor.

Evet hocam sistem masaüstü. Daha evvel (güncellemeden önce) boştayken 35-40 arası devam ederken bir anda 55-60'ları görünce anlam veremedim. Yine de bir temizlik yapmam gerek. Oyundaki ölçüme gelince de Hwinfo vasıtasıyla yapıyorum. Oynadığım oyun da öyle çok sistemi zorlayacak bir oyun değil. Assassin's Creed Origins oynuyorum normalde very high düzeyinde sıkıntısız oynuyordum. Ben zaten oyundayken ısınma problemine bir şey demiyorum, sorun bence boştayken fazla ısınması. Oyunda max. 70 görüyor orada problem yok. Ve boştayken kasaya elimi attığımda sanki boğuluyormuş hissi veriyor. Anlamsız bir ısınma var. Sanırım güncellemeyle alakalı.

Fanlardan filan boğulma sesi geliyorsa tozun etkisi var. Ama illa güncellemeden kaynaklı diyorsan bir şey diyemem bende sorun yapmadı yani. En iyisi aslında Windows güncellemelerini komple kapatmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…