Sistem boştayken %48 RAM kullanıyor

whess1

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar son birkaç gündür bilgisayarımda yavaşlama ve takılmalar olduğunu fark ettim. İlk önce işlemciden şüphelenmiştik ancak işlemcide hiçbir sıkıntı yok. Sonrasında aklıma RAM oranlarına bakmadığım geldi ve baktığımda bu durum ile karşılaştım. Yardım eder misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-16 193800.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-16 193800.png
    138,4 KB · Görüntüleme: 65
  • Ekran görüntüsü 2024-10-16 193819.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-16 193819.png
    54,7 KB · Görüntüleme: 65
Artık günümüzde minimum 16 GB gerekiyor zira programlar geliştikçe RAM tüketimi de artıyor. Aynı şekilde işletim sistemlerinin kullandığı RAM miktarı da eskiye göre biraz daha fazla. GPU'nuz da 100% gözüküyor.

Evet GPU da da bir sıkıntı var büyük bir ihtimal ara ara %100'e çıkmış durumda.

Birkaç öneride bulunacağım. İlki arka plan da Edge ve Chrome çalışıyor. İkisinin de ayarlardan açılış desteği ve sayfaları önceden yükle ayarlarını kapatman gerekiyor eğer açıksa. Sonra Edge ve Chrome kapandığında arka planda çalıştırmaya devam et ayarlarını da kapatman lazım. İkinci önerim Wise Care uygulamasının gereksiz bellek tüketimini azaltan bir uygulaması var. Linki burada ücretsiz zaten ben de bunu kullanıyorum: Wise Memory Optimizer - Free Up More Memory with One-Click bu adresten indirebilirsin.

Bende baktım. Boşta %35 kullanıyor. 8 GB RAM için 3.9GB yani %48 kullanması normal. Ben de 16 GB var ve 5 GB kullanılıyor. Windows 10 kullanıcısıyım.

Hocam normal değil çünkü bende bir zamanlar 8 GB RAM kullanırken 4.5 GB boştu sistem boştayken. 16 GB RAM'e geçtikten sonra %25 kullanımda gösteriyor. Yani 12.5 GB RAM boşta normali bence böyle olmalı.

Birkaç öneride bulunacağım. İlki arka plan da Edge ve Chrome çalışıyor. İkisinin de ayarlardan açılış desteği ve sayfaları önceden yükle ayarlarını kapatman gerekiyor eğer açıksa. Sonra Edge ve Chrome kapandığında arka planda çalıştırmaya devam et ayarlarını da kapatman lazım. İkinci önerim Wise Care uygulamasının gereksiz bellek tüketimini azaltan bir uygulaması var. Linki burada ücretsiz zaten ben de bunu kullanıyorum: Wise Memory Optimizer - Free Up More Memory with One-Click bu adresten indirebilirsin.

Hocam normal değil çünkü bende bir zamanlar 8 GB RAM kullanırken 4.5 GB boştu sistem boştayken. 16 GB RAM'e geçtikten sonra %25 kullanımda gösteriyor. Yani 12.5 GB RAM boşta normali bence böyle olmalı.
Hocam bu arkadaşın da 8GB da 4 GB Boş, normal değil mi sence? Benim kendi bilgisayarımda ise 5.5 kullanımda, 10.3gb boş da gösteriyor.

Hocam bu arkadaşın da 8 GB da 4 GB boş, normal değil mi sence? Benim kendi bilgisayarımda ise 5.5 kullanımda, 10.3GB boş da gösteriyor.

5.5 GB bile fazla arka planda gereksiz çalışan uygulamaların var. Bak arkadaşa bir tane uygulama önerdim ücretsiz bir uygulama istersen sende kullanabilirsin bende kullanmaktayım zaten bir sorununu görmedim henüz. Linkini yukarıda paylaştım.

5.5 GB bile fazla arka planda gereksiz çalışan uygulamaların var. Bak arkadaşa bir tane uygulama önerdim ücretsiz bir uygulama istersen sende kullanabilirsin bende kullanmaktayım zaten bir sorununu görmedim henüz. Linkini yukarıda paylaştım.
Tabi ki bakayım hocam. Google açık sadece, 1.2gb o kullanıyor. Bir dediğin uygulamaya bakıyım. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı